Zwanger update #6 week 29 t/m 32 | Baby

Terwijl ik dit schrijf ben ik alweer 37 weken, wat gaat het idioot hard die tijd. Ik geef jullie vandaag een update over week 29 tot en met 32, hoe heb ik deze beleefd?

Week 29: Er komen steeds meer babyspullen in huis. Mijn moeder heeft een prachtig babynestje voor ons gemaakt. Ik vind een Sleepyhead namelijk heel mooi, maar ook wel heel duur. Hoe gaaf is het, als hij met liefde zelfgemaakt is?

Verder hou ik mij rustig, want fulltime werken is pittig met een groeiende buik en die hitte. Ik heb niet echt vervelende kwaaltjes gelukkig, het is goed vol te houden. Wel lig ik af en toe wakker van maagzuur. Ik had voor mijn zwangerschap geen idee wat dat was of hoe dat voelde.. maar ik snap nu helemaal waarom het in het Engels ‘heartburn’ heet.

Oh en jeuk… Niet te doen. Dus elke dag flink strooien met mentholpoeder.

Ook hebben we de intake met de kraamhulp. Veel informatie doorgeven en ook veel informatie krijgen. Ik had bijvoorbeeld geen idee dat er ook iemand van de kraamhulp bij de bevallig aanwezig is. Nu komt het steeds iets dichterbij allemaal.

Week 30: Ik haal nog wat kleine dingen bij Kruidvat, omdat ze daar deze week veel Bambino spulletjes in de folder hebben staan. Wat extra hydrofiele doeken, want daar kun je er volgens iedereen niet genoeg van hebben.

Maar ook dit soort dingen, voor in de kraamtijd. Ik heb al sinds de middelbare school geen maandverband gekocht, dus ik moest wel even zoeken tussen alle soorten en maten. Ook dit hoort erbij jongens.. oh boy!

Ik haal deze week ook de injectie voor rhesus D. Mijn kindje is rhesus positief en ik ben zelf rhesus negatief, dus moet ik bij 30 weken en na de bevalling een injectie met antistoffen. Het hoort erbij, maar au, hij doet wel pijn hoor!

We sluiten week 30 af met mijn babyshower. Totaal verrast stap ik bij mijn ouders de woonkamer binnen. Alles (echt.. alles!) is blauw en het staat bomvol vriendinnen en familie. Hoe leuk en lief! Ik word flink verwend met lekkers en cadeaus.

Week 31: Deze week orienteer ik mij alvast op het geboortekaartje. Welke sites en webshops zijn er allemaal, wat vinden we mooi en wat past bij ons? Er is enorm veel keuze, dus we zijn er nog niet meteen uit. Ook bestel ik deze week bij Wehkamp een aantal hydrofiele doeken van Done by Deer. Een duur merk, maar met korting bij Wehkamp en een cadeaukaart zijn ze een stuk leuker geprijsd.

Stukje van de babykamer!

Week 32: De laatste week van de update. Ik heb last van de hitte, jee wat is het deze weken steeds warm. In mijn lokaal is het zo goed als permanent 28 graden en met 30 kinderen erin is dat af en toe heel zwaar. Daarnaast kom ik na de vakantie niet meteen terug in verband met mijn verlof, dus ik moet niet alleen het jaar afronden, maar ook alles afsluiten en opruimen voor mijn verlof. Pittig, ik heb veel harde buiken en slaap slecht. Nog even volhouden!

Ik bestel een stapel boeken die ik op mijn lijstje had staan. Van Relax mama tot Slaap! En ik krijg het boek Opperdepop van mam cadeau. Die wilde ik erg graag maar is al tijden nergens meer te krijgen. Ze heeft hem tweedehands gescoord, wat een geluk.

Af en toe draai ik een babywasje, als ik weer genoeg kleding of andere spulletjes heb voor een volle trommel. In dit geval ook nog de helft van de 173558 paar babysokjes die alle daggasten ons gaven op de bruiloft.

Tot de volgende update!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *