Zwanger update #7 week 33 t/m 39 | Zwanger

Ook al ben ik al bevallen inmiddels, ik wilde jullie graag nog een update geven over de laatste weken. Ik deel daarom week 33 tot en met 39 in een update!

Week 33
Deze week hebben we een groeiecho, omdat de verloskundige denkt dat onze baby wellicht groot is voor de termijn. Ik maak me niet direct zorgen, maar hoop wel dat ik nog steeds thuis mag bevallen uiteindelijk. Bij de echo mogen we nog even kijken naar onze mini, helemaal niet erg!

Ook vul ik dit echoboekje in dat we voor de babyshower kregen. Een leuke manier om de echo’s te bewaren. Ik vind het vooral fijn om de data erbij te noteren en wat extra informatie. Dat ben je later namelijk vast allemaal weer vergeten, leuk om zo bij te houden.

De autostoel met isofix basis wordt geleverd, yes! Een van de laatste dingen die we nog in huis halen, eindelijk. De basis is extra luxe, maar willen we wel graag hebben. Ik ben benieuwd hoe deze uiteindelijk bevalt.

Aan het einde van de week is het eindelijk zomervakantie! Wat een week met de eindmusical en al die hitte. Ik ben heel erg toe aan vakantie en merk aan het einde van deze week dat ik eigenlijk veel te veel van mezelf heb gevraagd de laatste tijd. Wat fijn dat mijn lichaam het toch zo goed volgehouden heeft, zo dankbaar voor.

Week 34
Deze week is de zomervakantie begonnen, het voelt al als verlof. Officieel begint deze met 36 weken, wat een geluk dat de vakantie nu al begint.

Omdat ik mijn dikke buik graag vast wil leggen boeken we een fotoshoot. We maken in huis en in het park in de buurt een aantal foto’s van ons samen en van mij alleen. Leuk voor later, fijn om daar mooie foto’s van te hebben.

Ik bestel nog wat laatste spulletjes bij Ikea. Ik wil graag een extra matras op het bed in plaats van klossen. Ons bed is onmogelijk op te tillen en zo’n matras schuif je er nog onder zodra de bevalling begint. Ook wil ik graag een waterdichte matrasbeschermer voor de laatste weken. Er zit wel een blauw plastic zeil in het kraampakket, maar dat kraakt en zweet heel erg tijdens het slapen. Extra beddengoed voor de kraamweek, want dan wordt je bed vaak verschoond en een berg spuugdoekjes. Die spuugdoekjs zijn TOP, ik gebruik er meerdere per dag en ben blij dat ik er zo idioot veel van gekocht heb achteraf.

Verder is het weer deze week vreselijk, wat heet! Ik lig letterlijk in mijn ondergoed op de bank voor de ventilator. Als ik mijn teen beweeg begin ik al te zweten, dus ik doe heel weinig.

Week 35
Het matras komt binnen en ik ga ook met mijn moeder naar de Prenatal voor een badje met standaard. Wat een vreselijk onding, het staat ontzettend in de weg. Ik ben benieuwd of we deze uiteindelijk vaak gaan gebruiken.

Een rondje winkelcentrum, want ook hier wil ik nog wat laatste spulletjes halen. Eerst naar Etos, want de fles uit de gratis babydoos blijkt niet zo handig voor een pasgeborene, dus ik ga voor de Dr Browns die veel wordt aangeraden. En verder onder andere paracetamol, want dat kun je niet genoeg in huis hebben. Maalox voor het maagzuur, ondanks het indalen heb ik daar nog steeds regelmatig last van.

Dan Hema, waar ik nog een stapel kleding insla. Vooral maatje 56 en 62, want 50 heb ik al meer dan genoeg. En boxers voor de kraamweek. Die boxers heb ik veel gedragen, zitten erg lekker! Ook de boxers van micro van de Hema zijn heel fijn.

Tenslotte ook Zeeman. Voor grote onderbroeken en wat bh-topjes zonder beugels. Je schaft dingen aan voor de kraamweek, waar je het bestaan niet eens van wist.. dat wordt wat. De onderbroeken heb ik uiteindelijk niet gebruikt, maar de topjes waren wel fijn tijdens stuwing.

Week 36
We zetten de box neer, waarvoor we allerlei dingen in de woonkamer moeten verplaatsen. Zo staat hij in het zicht, maar niet in de weg. Het boxkleed is gemaakt door mijn moeder, net als het nestje. Omdat de muur zo kaal is zet ik het naambord van de babyshower neer, dat kleedt mooi aan.

Van mijn Prenatal bon van de babyshower koop ik onder andere deze draagdoek. Het lijkt mij heel fijn om de kleine dicht bij mij te dragen en je hebt ook nog eens je handen vrij.

De buik wordt steeds groter, mijn zwangerschapsbroeken zitten steeds strakker. Ik ben heel trots op mijn buik, maar hij begint nu ook wel in de weg te zitten. Gelukkig is het zomer, ik moet er niet aan denken nu dikke lagen kleding te dragen en veters te moeten strikken.

Week 37
Vanaf deze week mag ik thuis bevallen, yes! De baby mag nu komen, hij is helemaal af. Ik vind het wel enorm spannend, want ik weet niet wat er komen gaat en wanneer. Loslaten, want dat ga ik ook niet weten.

Dit boek lees ik uit, als voorbereiding op de bevalling. Veel oefeningen ken ik al van de yoga, dat is handig. Ik vind dit boek echt een enorme aanrader en heb er veel aan gehad uiteindelijk.

Week 38
Met mijn moeder en zusje naar de pluktuin. Ik word steeds minder ‘mobiel’ door een nog groter groeiende buik, minder energie en steeds maar moeten plassen. Maar afleiding is wel heel fijn, want anders zit je ook maar thuis.

Ik heb veel last van harde buiken, dat is wel jammer. De ene dag gaat het beter dan de andere. Zelfs een nacht waarbij ik bijna niet slaap van de pijn. De volgende dag komt de verloskundige langs op mijn verzoek, omdat de harde buik maar niet lijkt af te zakken.

Deze buikband is heel fijn, omdat ik zo naar voren ‘draag’ is mijn buik soms heel zwaar. In bed ligt hij niet op het matras, maar moet er echt een kussentje onder. Deze band zorgt er overdag voor dat hij wat meer steun krijgt, dat helpt.

Week 39
Alweer week 39, bijna het einde. Ga ik de 40 weken halen of blijft de baby zelfs nog langer zitten? Zelf dacht ik langer, dus ik was nog helemaal in de veronderstelling dat de bevalling al zo snel zou komen.

Ik ga nog lekker lunchen met mam, afleiding is heel fijn.

De 29e ga ik nog op de fiets naar de markt ‘s middags. Daarna thee drinken bij mam en nog even helpen met armbandjes maken. Daar voel ik al een zeurderige pijn, alsof ik ongesteld ben. Die nacht is het zover, Kaj wordt geboren! Mijn bevallingsverhaal deel ik later met jullie.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *