Zwanger update #4 week 21 t/m 24

De vorige update is nog maar kort geleden, maar wat gaat de tijd hard. Ik vertel jullie nu hoe ik week 21 tot en met 24 heb ervaren in mijn zwangerschap.

In week 21 merk ik dat ik moeier aan het worden ben. Nu ligt dat ook wel aan een idioot drukke week op het werk met de koningsspelen, een teamuitje en de zaterdag erop mijn vrijgezellenfeest. Tijdens het teamuitje houd ik het na voor mijn gevoel 10 km op de tandem voor gezien, mijn buik kan niet meer! Op die momenten voel ik mij wel een oma hoor, dit ben ik niet van mijn lichaam gewend.

Verder vind ik dat het erg meevalt. Nog geen maagzuur, nog geen slapeloze nachten en ik hoef ook nog niet om het uur te plassen. De buik groeit, maar verder heb ik nergens echt ‘last’ van. Ook ben ik deze week begonnen met yoga, speciaal voor zwangere vrouwen. Heel leuk en ook een fijne voorbereiding op de bevalling. Wat fijn om andere vrouwen te spreken die hetzelfde meemaken!

In week 22 heb ik meivakantie, wat heerlijk. Ik doe veel voor de bruiloft, gezien dit de laatste vrije week is die ik vol kan proppen met afspraken op weekdagen. Ook komt de nesteldrang opzetten, ik draai de eerste babywasjes. Ik erger me groen en geel aan al die stapels kleding en tassen vol spullen die zich in het ledikant verzamelen. Wassen, opruimen en ruimte!

In week 23 begint het werkende leven weer, het is erg heet en daar kan ik nu nog minder goed tegen dan normaal. Een aantal dagen puffen in de klas met studiedagen en nog wat vakantiedagen toe. Ik zie mijn buik nu ook bewegen als de baby schopt, wat een raar gezicht. Mijn buik wordt steeds meer zichtbaar en door het mooie weer zit hij ook niet steeds verstopt onder een jas.

De laatste week van deze update is week 24. Ik hou mij die week naast het werken rustig. De bruiloft komt steeds dichterbij en de laatste dingen moeten geregeld worden. Ik leef met lijstjes en ik probeer elke avond iets af te strepen, al is het maar iets kleins. Lichamelijk voel ik mij prima gelukkig.

Tot de volgende update!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *