Zwanger update #3 week 17 t/m 20

Oeps, alweer veel te lang geleden dat ik jullie een update heb gegeven over mijn zwangerschap! Tijd voor week 17 tot en met 20, hoe heb ik die beleefd?

Deze weken zijn heel leuk, in het tweede trimester voel je je volgens de experts het best. Ik voel mij nog steeds heel goed en geniet van mijn zwangerschap.

In week 17 kregen wij een goede uitslag van de NIPT test. Het prikken daarvan was geen pretje (lees: 40 min in de stoel, tig keer verkeerd geprikt en uiteindelijk 9 buisjes verder), maar gelukkig is de uitslag prima. Gek genoeg maak ik mij er weinig zorgen om en ben ik niet zenuwachtig. De ervaringen met deze test zijn wisselend, dus ik ben blij dat bij ons alles goed is.

Je ziet mijn buik steeds beter en hij wordt met de dag iets groter. Ik pas mijn broeken nog, maar dit kan niet heel lang meer duren. Ik schaf drie broeken aan bij Prenatal met de mama mazzel dagen, dus die liggen alvast klaar. Ik ben ondertussen vooral bezig met blogs lezen, lijstjes en artikelen bekijken wat betreft de babyuitzet. Leuk allemaal hoor, maar wat heb je een berg nodig. Een aantal dingen haal ik al van het lijstje af, die vind ik zelf onzin. Maar ik vul ook dingen aan, omdat ik van andere mama’s hoor dat ze onmisbaar zijn.

In week 18 wordt het tijd voor positiebroeken, natuurlijk had ik nog een tijd met jurkjes kunnen lopen, maar ik draag toch echt het liefst spijkerbroeken. Het zit net even lekkerder met zo’n buikband, al zijn ze nog wel iets te ruim. Ook kopen wij deze week een aantal grote items, die ik nu van mijn lijstje af kan strepen. De kinderwagen is besteld en ook het ledikantje is onderweg. We gaan voor de Joolz geo2, volledig zwart. Die vind ik veruit het mooist en past goed bij ons. Een ledikant vind ik maar lastig, ik wil geen tuttig exemplaar. Het wordt er een van het merk Woood, in grijs. Neutraal en verder geen poespas.

Rond week 19 denk ik eindelijk de baby te voelen. De een voelt het heel vroeg, de ander pas later. Mijn placenta ligt voor, dus ik voel het relatief laat. Het lijkt af en toe te rommelen van binnen en soms voel ik iets wat lijkt op schoppen links onderin mijn buik. Zou het dan echt zo zijn?
In week 19 hebben we ook de 20 weken echo. Wat enorm leuk om zo lang naar je baby te mogen kijken, wauw. Mijn moeder is mee, ook heel bijzonder. We kijken wel 45 minuten, omdat de echoscopiste niet alles goed kan zien. Dat wordt een keertje terug, om er zeker van te zijn dat alles gezien is. Maar gelukkig is ook alles goed, een fijn idee. Als ik voor de tweede keer ga zijn mijn beide zusjes mee, die voor het eerst hun neefje live op beeld zien, hoe gaaf is dat.

Ondertussen voel ik mij nog steeds prima. Natuurlijk wordt de buik groter, maar verder heb ik eigenlijk nergens echt last van. Geen dingen die ik niet lust, geen extreme vermoeidheid, geen hormonale uitbarstingen, ik voel mij heel rustig en ontspannen.

Tot de volgende update!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *