Zwanger update #2 week 13 t/m 16

Wat gaat zo’n zwangerschap snel!!! Ik ben nu alweer 22 weken, dus hoog tijd om weer eens een update te schrijven voor jullie. Dit keer van week 13 tot en met 16, zo leuk!

Week 13: 

In de 11e en 12e week hebben wij familie en vrienden verteld dat we zwanger zijn, een van de allerleukste dingen om te doen. In week 13 vertel ik het mijn collega’s en in week 14 mijn leerlingen. We krijgen eigenlijk alleen maar hele leuke reacties. Leerlingen die willen helpen met zware boeken uitdelen en de hele dag door vragen stellen, zo lief. Vrienden die kaartjes sturen om te feliciteren, ik bewaar ze allemaal.

week 14:

De pretecho voor het geslacht staat gepland. Ik wilde hem eigenlijk rond de 17e week doen, zodat je het nog beter kon zien. Straks zeggen ze een meisje en dan hoor je bij 20 weken.. onee, toch een jongen! Maar ze verzekeren mij dat het met 14 weken ook wel kan, dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen. Wij willen graag weten wat het wordt, ik kan niet wachten. Ik heb al sinds het begin heel erg het gevoel dat het een meisje is, maar ik kan niet uitleggen waarom. Eenmaal bij de echo moet ik eerst lang wachten, terwijl ik al zoooo nodig moet plassen van al dat water drinken vooraf. Dan ziet ze het niet goed, vanwege de ligging van de baby en mag ik ook nog eens springen en dansen. Daarna krijgen wij eindelijk te horen: ik zie het meteen! Nou, toen wist ik het dus ook meteen.. dan krijgen wij een zoon!

Ook al ben ik supermoe, we gaan toch nog even naar de Hema om twee blauwe rompers te halen. Dit gaat mijn moeder anders noooooit geloven. Een kleinzoon, dat had zij ook niet verwacht. We rijden langs mijn ouders en langs mijn schoonmoeder om het te vertellen, daarna plof ik in bed.

Shoppen! Gewoon van Hema en Zeeman hoor allemaal.

We krijgen een blauw baby gelukspoppetje mee na de echo, zo leuk.

Week 15:

Ik heb al wat zwangerschapskleding gekocht, voornamelijk shirtjes. Mijn broeken pas ik allemaal nog, maar ik vind het leuk om nu wat strakkere bovenkleding te dragen. Dat deed ik voorheen nooit (altijd wijd, voelde ik mij zekerder in), dus het valt nu echt op dat ik een babybuikje heb. Ik kan het prima af met langere hemdjes en mijn eigen shirtjes, maar toch vind ik die speciale mama topjes erg leuk. Ook shop ik af en toe wat kleding als ik iets leuks voorbij zie komen.

Monsterbestelling bij Hema met korting, heel veel in maat 50 en 56 voor de eerste maanden.

Week 16:

Alweer 4 maanden zwanger, het gaat echt hard. Je ziet mijn buik steeds beter en ik voel mij verder ook prima. Ik ben geloof ik geen hormonaal monster en ook niet absurd moe. Wel merk ik dat ik vergeetachtig ben en wat rustiger aan moet doen. Wat betreft eten heb ik geen dingen die ik echt niet meer lekker vind. Wel gebeurt het me dat ik na het koken al na 2 happen geen trek meer heb. Ook merk ik dat ik veel dorst heb, ik drink veel meer dan normaal. Normaal krijg ik hoofdpijn als ik te weinig drink overdag, maar nu gewoon keiharde dorst. Ik ben dankbaar dat mijn lichaam zo werkt, liever dorst dan hoofdpijn!

Babyshoppen met mama, dit merk is zo leuk, Done by Deer.

En als afsluiter… the bump!!!

Tot de volgende update!

Liefs Iris

3 Reacties

 1. Bea
  mei 6, 2018 / 21:23

  Aan wat leuk! Een jongetje!
  Fijn dat alles goed gaat, en wat heb je leuke spulletjes geshopt.
  Geniet maar lekker van je zwangerschap.

  • Bea
   mei 6, 2018 / 21:24

   Aah, bedoel ik, niet aan.😉

  • Iris
   Auteur
   mei 11, 2018 / 19:46

   Wat een lief berichtje, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *