Zwanger update #1 week 6 t/m 12

Had ik ooit gedacht dit artikel te schrijven voor mijn blog? Het is nog steeds een beetje onwerkelijk. Maar hier mijn ervaringen van de eerste weken zwangerschap.

De eerste weken kan ik denk ik het beste omschrijven als spannend, wennen en gek. Ik had weinig kwaaltjes en was vooral veel aan het lezen en nadenken.

Week 6 en 7: Voordat ik de test deed en ook de weken erna had ik vooral krampen. Net alsof je ongesteld wordt, maar dan heftiger. Eerst alleen overdag af en toe, maar zodra ik erachter kwam dat ik zwanger was werden ze ook meteen erger. Ik heb er een aantal nachten van wakker gelegen, die groeiende baarmoeder.

Het idee dat ik zwanger was vond ik heel erg wennen. Natuurlijk is het gewenst en ik ben ook niet zomaar gestopt met de pil. Maar daadwerkelijk die streepjes zien en de verloskundige bellen, wauw. Ook begint dan het fantaseren en denken over de toekomst. Zou het een jongen of een meisje zijn, hoe gaan we het kamertje inrichten? Hoe zal ik het mijn omgeving gaan vertellen?

Onze ouders wisten het al heel snel, ook mijn beste vriendin kon ik natuurlijk niet in het ongewisse houden. Mocht het misgaan, dan heb je er ook steun aan. Mijn moeder en ik hebben een hele goede band, dit geheim kon ik ook gewoon echt niet tot week 12 voor haar bewaren.

Week 8 t/m 10: Toen de krampen verdwenen begon de moeheid. Ik werk fulltime in het onderwijs en dat is sowieso al pittig. Al helemaal als je ook nog eens op een baby aan het broeden bent. ‘s Avonds was ik kapot en ook de weekenden waren vooral heel rustig en lui. In slaap vallen in de auto tijdens een lange rit. Zo moe zijn van een verjaardag dat ik daarna met make-up op in een onopgemaakt bed ben geploft voor een middagdutje. Mijn blog? Ik had er echt de puf niet meer voor.

In deze weken hadden we ook het eerste gesprek bij de verloskundige en een echo. Omdat ik verder niet misselijk was en ik de moeheid ook echt niet als vervelend kwaaltje heb ervaren, vond ik die echo heel fijn. Er groeit echt iets in mij, het hartje klopt ook!

Ik koop een zwangerschapsdagboek en alvast van die leuke kaartjes om mijn buik mee op de foto te zetten. De eerste aankoopjes, verder moet ik mij van mijzelf nog inhouden.

Week 11 en 12: In deze weken vertellen wij het nieuws aan familie en vrienden. Superleuk om te doen en vooral de reacties zijn geweldig. Ik ben het eerste kleinkind en mag mijn oma ook haar eerste achterkleinkind ‘geven’, bijzonder nieuws! We maken een afspraak voor een pretecho voor het geslacht en ik koop alvast wat kleding bij de Zeeman en Hema. Ook maak ik een uitzetlijst, wat moet ik allemaal aanschaffen? Dan kan ik alvast beginnen met verzamelen en komt niet alles in een keer.

Hmmm, ik heb vooral trek in dingen van ‘vroeger’. Autodrop, schuddebuikjes.. zoete dingen.

Bij Etos haal ik de Ouders van nu zwangerbox op. Het begin van de agressieve marketing van ‘baby’ bedrijven. Ik vind het niet zo erg, je ontkomt er bijna niet aan.

Moeheid.. na een verjaardag mijn pyjama aantrekken en met make-up en al in een onopgemaakt bed ploffen voor een dutje. Moet kunnen!

Naar de Lidl gaan voor schoonmaakdoekjes en thuiskomen met dit. Als ik iets zie wat mij lekker lijkt, moet ik het hebben. Dus deze ietwat vreemde combi (had ook nog de doekjes en een doos aardbeien) gaat over de kassaband. Vooral de visfrietjes zijn favoriet, daar heb ik inmiddels al heel wat dozen van opgegeten..

Ik bestel positiebroeken bij de H&M en wat shirtjes. Die broeken zijn tien keer niks, veel te groot nog. Maar de shirts zijn leuk. Natuurlijk kun je ook makkelijk met normale kleding af (eventueel een maatje groter), maar shirtjes met wat extra ruimte bij de buik zitten wel net wat mooier.

Mijn eerste Viva mama valt in de bus, leuk!

En de eerste buikfoto die ik in mijn diary plaatste. Ik maak om de week een foto, om het verschil te zien. Hier zat ik nog in de ‘zijn het de paaseitjes of is het een baby?’ fase, maar ik was al heel trots!

Tot zover mijn update, over een tijdje plaats ik een update over week 13 t/m 16.

Liefs Iris

3 Reacties

 1. Bea
  april 9, 2018 / 16:38

  Ah, wat leuk allemaal! Geniet maar lekker van alles!

 2. Sabrina
  april 9, 2018 / 21:25

  Wat leuk om te lezen! Zo’n echo lijkt me dan inderdaad heel speciaal, als je niet heel veel kwaaltjes hebt. Nog een goede zwangerschap verder en ik ben benieuwd naar je volgende diary!

 3. april 12, 2018 / 22:57

  Ik heb bij mijn 1e zwangerschap ook een deel ‘normale’ kleding aan gehad die wat wijder viel. Maar qua broeken heb ik wel echt zwangerschapsbroeken gedragen. Het liefste de Superskinny H&M Mama broeken. Ik draag nu iets eerder de broeken als bij de 1e zwangerschap en ben in een ander seizoen zwanger. Dus ik ben benieuwd hoe het dit keer gaat zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *