Werken met een planner | Lifestyle

Sinds een maand of 6 werk ik met een planner, ik vind het ideaal. En in dit artikel vertel ik je waarom jij het ook zou moeten doen!

Planners, je wordt ermee doodgegooid op social media. Overal zie je ze voorbij komen. Het is niet nieuw, ze bestaan al een paar jaar. Voorheen plande ik mijn werkafspraken en to do’s in mijn werkagenda in en gebruikte ik daar een weekplanner. Maar sinds een half jaar doe ik dit ook thuis.

Sinds ik moeder geworden ben, moet ik handiger met mijn tijd omgaan. Na mijn verlof begon ik weer met werken en merkte ik dat ik echt nog wel heel vergeetachtig was. En, ook nog wel heel moe met af en toe gebroken nachten en weer wennen aan het werkende leven. Niet erg, maar daar wilde ik meer rust in brengen.

Ik begon met een Mascha Planner. Ik had die al een tijdje in mijn hoofd en vond hem voor 7 euro bij Etos. Ideaal om zo te proberen. Hoewel de opzet van de planner top is, kon ik maar niet aan de kleuren wennen. Ik vond er een met luipaard print bij Bruna en besloot naar deze over te stappen.

Een leeg weekoverzicht.

Hij ligt elke dag open op de salontafel of de eettafel en ik kijk er meerdere keren per dag in. Ik plan nog niet alles in, ik maak alleen een soort to do lijstje. Ik kan dat wel doen, maar met de zorg voor een kind gaat het soms anders dan vooraf gedacht.
Wel schrijf ik mijn afspraken ook in deze planner, zodat ik daar ook rekening mee kan houden met het maken van to do lijstjes.

Verder plan ik in wat ik wanneer ga eten, maak ik een lijstje met klusjes voor de hele week en heb ik een vakje om boodschappen in op te schrijven.

Wat het mij brengt? Rust in mijn hoofd. Ik schrijf een taak meteen op, zodat ik hem niet kan vergeten. ‘s Morgens kijk ik wat er allemaal te doen is vandaag en ga ik aan de slag. De ene dag krijg ik mijn hele lijstje af, de andere dag verschuif ik het een en ander naar een volgend moment. Ik heb het gevoel dat ik veel meer bovenop de to do’s zit en er niet achteraan loop. Ik kan vooruit kijken in de week en daar al rekening mee houden. Ik word daar persoonlijk heel rustig en gelukkig van.

Deze stickers zitten er standaard bij. De maanden, weeknummers, to do, sport, holiday en andere banners. Maar ook allerlei kleine cirkeltjes met pictogrammen voor sport, tandarts, uit eten, feestje, verjaardag en wat quotes.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, stickers, tekeningen. Ik plak er af en toe een sticker in, maar verder hou ik hem rustig. Maar je kunt helemaal losgaan met allerlei accessoires als je zou willen! Er zijn talloze planners te koop, met data, zonder data.. voor elk budget.

Mijn planner is van het merk Generation Z, te koop bij o.a. Bruna. Ik vind hem prima, maar de kwaliteit papier is wat minder. Het drukt door en is wat dun. Wat dat betreft zou ik eerder de Mascha Planner of Structuurjunkie planner aanraden.

Liefs Iris

1 Reactie

  1. Cindy
    september 27, 2019 / 20:39

    Ik gebruik ook een planner, vorig jaar een burnout gehad, en mijn geheugen was erg slecht. Nu gebruik ik het vooral
    omdat het me idd veel rust geeft. Plan mijn eten altijd in, en idd ook huishoudelijke klusjes. Daar de laatste tijd weer wat laks in, ga dat ook weer doen, want ook dat geeft me rust in mijn hoofd.
    Gebruik een afspraken agenda, gekocht bij Bruna, A4 formaat. Planners van al die commerciële bloggers heb ik helemaal niks mee, zal er geen euro aan spenderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *