Wel of geen suiker geven aan je kind?

Toch wel een dilemma, want waar doe je goed aan? Ik vroeg dit op mijn Instagram account en besloot er ook een stukje over te schrijven.

Suiker is iets waar we in onze generatie, heel veel over horen en lezen. Suiker is slecht en de kinderen in Nederland worden steeds dikker. Niet echt bemoedigend dus, hoe ga je daar nu mee om?

Laat ik voorop stellen dat iedere ouder hierin zijn eigen keuze maakt. Je doet het niet goed of fout, je volgt jouw gevoel en dat is prima. Ik ben geen deskundige, maar wil in deze blogpost wel mijn mening delen.

Wij geven Kaj zo min mogelijk suikers, dat is een bewuste keuze. Ik vind het onnodig om hem nu al aan al die zoetigheid bloot te stellen, terwijl hij nog prima tevreden is met een stukje fruit of een soepstengel en heerlijk water drinkt.

Vermijden wij suiker helemaal? Nee. Hij krijgt echt wel eens een krentenbol, stukje taart op een verjaardag of wat appelmoes. Ook in dagelijkse producten zit suiker, zoals fruitsuiker bijvoorbeeld. Helemaal suikervrij opvoeden, dat doen wij niet.

Wij letten wel op wat we hem geven en ik wil hem een goed voorbeeld en goede basis geven wat betreft voeding. Als tussendoortje krijgt hij dus koekjes waar geen suiker aan is toegevoegd, een soepstengel, een crackertje, yoghurt of wat groentechips. De snacks van De Kleine Keuken bijvoorbeeld, zijn gezoet met andere stoffen en daardoor een stuk gezonder. Geen snoep, chips of sapjes hier in huis dus!

Hij zal later als er iemand op de peuterspeelzaal of school trakteert, al genoeg suiker binnenkrijgen. En ook hij mag op een verjaardag wat lekkers pakken, dat is helemaal ok.

Hoe denk jij hierover?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *