Weight Watchers update #2 | Afvallen

Het afvallen gaat zo goed, yes! Ik voel mij goed en het afvallen gaat gestaag door. In dit artikel wil ik jullie bijpraten over hoe alles gaat en hoeveel kilo ik tot nu toe kwijt ben.

img_0273

Nou, laat ik dan maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben in totaal ruim acht kilo kwijt. Sinds 8 augustus ben ik bezig, dus dat is inmiddels twee en een halve maand. Vooraf had ik dat echt niet gedacht hoor, zoveel kilo’s eraf.

De eerste week was zwaar, maar daarna ging het goed. En na al die weken heb ik een een mooi ritme wat betreft eten en tussendoortjes. Op werkdagen is het helemaal makkelijk, want dan heb ik tot en met het avondeten alles al mee in mijn tas. Ik heb veel minder behoefte aan suiker en ik zit bij het avondeten sneller vol.

In de vorige update vertelde ik dat ik nog niet veel merkte aan mijn kleding. Nou, inmiddels wel hoor. Ik heb een jeansmaat kleiner, maar pas mijn oude jeans ook nog steeds. Al zitten die wel wat ruimer, maar het is niet vervelend. Mijn tops en truien passen ook nog prima, maar zitten vooral mooier. Waar ik het echt goed aan merk is mijn jas. Mijn leren jasje zat strak als ik hem dicht droeg, nu niet meer. En ook mijn nieuwe jas voor de herfst zit in ene een stuk ruimer.

img_0230

Sinds het afvallen heb ik drie nieuwe broeken erbij gekocht, in een maat kleiner. Twee shaping jeans van H&M (mijn lievelingsbroeken) en een zwarte van Only met leuke details erop. Die wilde ik al eerder kopen, maar het mocht van mijzelf pas als er flink wat kilo’s af waren. Als hij dan binnen no time te groot is, dat zou zonde zijn. En vooral veel tops en truien erbij. Natuurlijk ook omdat het herfst is en ik wel weer wat nieuwe warme dingen voor de komende tijd kon gebruiken.

Wel heb ik een guilty pleasure; kruidnoten. Ik heb ze een maand kunnen weerstaan in de winkels (zo stom, maar dat voelt echt goed). Uiteindelijk toch een zakje meegenomen en die gingen natuurlijk binnen een week wel op. Ik val nog steeds af gelukkig, af en toe iets lekkers moet kunnen.

Dus het afvallen gaat super! Ik kan bijna niet geloven dat er al ruim acht kilo af is. Ik ben er onwijs blij mee en voel mij er ook goed bij. Nog iets meer dan drie kilo en dan ga ik over op stabiliseren en proberen mijn gewicht goed in de gaten te houden.

Liefs Iris

5 Reacties

 1. oktober 28, 2016 / 08:55

  Wat onwijs knap, al zoveel kwijt! Succes met de laatste loodjes, maar dat komt vast goed!

 2. DesirΓ©
  oktober 28, 2016 / 10:47

  Wat goed! en snel zeg poeh πŸ™‚ succes er nog mee verder maar dat komt wel goed denk ik.

 3. Cindy
  oktober 28, 2016 / 18:51

  Knap hoor! Zaak is het om het daarna vast te houden, maar dat zal wel goedkomen.

 4. Marieke
  oktober 28, 2016 / 20:39

  Wat goed zeg! Heel knap! Zou je misschien wat tips willen geven die jou hebben geholpen bij het afvallen?

  • Iris
   Auteur
   oktober 29, 2016 / 16:58

   Dankjewel Marieke! Ik schrijf het meteen op, dan kan ik ermee aan de slag voor een artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *