Wasbare wattenschijfjes, mijn eerste indruk | Beauty

Een echte review komt wat later, als ik ze nog wat langer in gebruik heb en eventueel meerdere merken heb getest. Maar voor nu wil ik mijn enthousiasme delen!

Wasbare wattenschijfjes, bestaat dat? Ja en dat is heel erg fijn. Ik gebruik als ik make-up draag zo’n 3 wattenschijfjes om dit weer te verwijderen. Een heel pak wattenschijfjes per maand gaat er op die manier doorheen. Duurzaam is anders. En hoewel ik weet dat ik nog veel meer kan verbeten op dat gebied (wattenstaafjes met plastic, luiers, billendoekjes, diepvrieszakjes…) is dit wel weer een stapje in de goede richting.

Dit zijn ze, nog keurig verpakt net uit de envelop. Ik kocht ze bij de verkoper Soft & Scrubby op Etsy. Het zijn 20 witte schijfjes en ik betaalde er €13,60 voor inclusief verzending. Je hebt ze in deze webshop nog in andere aantallen en heel veel printjes en kleuren.

Prachtige, witte schijfjes, heel netjes afgewerkt. Het zijn twee laagjes katoen op elkaar genaaid. Je zou dit ook zelf kunnen maken natuurlijk.

De dikte is perfect, precies hetzelfde als een normaal wattenschijfje.

Na het wassen (in een lingeriezakje) zien ze er zo uit. Nog net zo wit, maar wel wat gerafelder aan de randen. Niet erg, er laat niks los.

Links zie je een ongebruikt stapeltje, rechts een aantal schijfjes die ik al meerder malen gebruikt en gewassen heb.

In gebruik vind ik ze heerlijk. Het voelt niet anders dan een normaal wattenschijfje, lekker zacht en het werkt goed. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ze zelfs beter make-up vind verwijderen dan een gewoon wattenschijfje. Daarna gooi ik ze in een waszakje en als ik een 60 graden was draai gooi ik het zakje erbij. Ik heb met 3 schijfjes per dag genoeg aan de 20 schijfjes.

Het waszakje heb ik al eens per ongeluk met de rest van de was in de droger gegooid. Ze hebben het overleefd, maar dat vonden ze niet zo heel leuk. Ik vind dat ze redelijk goed schoon worden op deze manier. Natuurlijk kun je ze eerst uitspoelen na gebruik voor je ze uiteindelijk wast, dan blijven ze witter. Maar make-up gaat er goed uit en ze blijven netjes.

Even wennen wel, want ik moet echt oppassen dat ik ze niet per ongeluk weggooi na gebruik, zoals ik gewend ben. Ik heb nog wel normale wattenschijfjes in huis, voor nagellak. Maar wat een verschil al, ik gebruikte namelijk wel een hele rol wattenschijfjes per maand. Door wasbare wattenschijfjes gooi ik minder weg en gebruik ik minder katoen. Ik gooi ze bij een 60 graden was die ik toch al draai, waardoor ik niet ook nog extra water en energie gebruik.

Het is even investeren, want ze zijn in aanschaf uiteraard duurder. Maar uiteindelijk bespaar je geld en belast je het milieu minder.

Als tip geeft de webshop mee dat je ze voor gebruik eerst natmaakt met water en daarna pas een reiniger gebruikt. Ik doe dit niet en ik vind niet dat de schijfjes extra veel product opzuigen.

Kortom, ik ben er blij mee en blijf deze zeker gebruiken!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *