Waarom yoga zo geweldig is

Elke week wandel ik heen en terug naar de yogales, het brengt mij zoveel meer dan alleen maar een zen-moment.

Yoga is al eeuwenoud en komt vanuit het Hindoeisme. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met god te bereiken. Als je er ernaar op zoek gaat krijg je een stroom aan informatie. Er zijn zoveel verschillende stromingen en soorten en het heeft een lange geschiedenis. Het gaat uit van acht geledingen, zoals de houdingen, maar ook de ademhaling en meditatie. Het is veel meer dan alleen oefeningen doen op een matje.

Ik heb vroeger wel eens lessen gevolgd via Youtube en vond het altijd al interessant. Maar sinds mijn zwangerschap ben ik het serieuzer gaan doen. Ik vond het toen al heerlijk en het heeft me zeker geholpen met ademhalingsoefeningen en ontspannen. Sinds we verhuisd zijn ga ik weer trouw naar de studio hier in de wijk elke week voor hatha yoga.

Moment voor mezelf
Heerlijk even geen juf of mama zijn, maar gewoon Iris. Tijd voor mezelf, zonder kinderen of andere verantwoordelijkheden.

Kennis over yoga
De docent die de lessen geeft vertelt veel tijdens de lessen. Achtergrondinformatie over yoga en de houdingen, waardoor je ook goed weet wat het met je lichaam doet en waarom je de houding doet.

Heerlijk ontspannen
Na de les loop ik altijd heel ontspannen weer naar huis en krijg je mij zeker tot de volgende ochtend niet uit dat zen-moment. De eindontspanning is misschien wel mijn favoriete onderdeel, de ene keer met muziek, dan klankschalen of juist een geleide meditatie.

Dankbaarheid voor je lichaam
Sportief of lenig ben ik absoluut niet, daar kom ik ook vaak achter op mijn matje. Maar oefening baart kunst. Ik ben allang blij dat ik geen last heb van mijn polsbreuk, dat mijn lichaam gezond is en ik op deze manier iets voor mijn lichaam kan doen.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *