Waarom ik kies voor houten speelgoed

Houten speelgoed, ik ben er gek op! Vandaag schrijf ik waarom, want dat is niet voor niets.

Houten speelgoed komt soms wat ouderwets over soms, maar is eigenlijk zo leuk. Voor onze mini hebben we echt ook wel plastic speelgoed hoor, maar het grootste deel is van hout en als het kan, koop ik liever de houten versie van iets.

Duurzaam
De eerste reden is omdat het duurzaam is. Het kan bijna niet stuk en blijft jaren mooi. Ideaal om voor meerdere kindjes te gebruiken en eventueel ook voor neefjes/nichtjes of voor nog later. Tijdloos!

Ook voelt het beter om hout te kopen in plaats van plastic, voor het milieu. Plastic is wel recyclebaar, maar het gaat nooit meer weg. De wat duurdere merken zoals Grimm’s en Hape, gebruiken duurzaam hout, van bijvoorbeeld rubberbomen, voor hun speelgoed.

Fantasie
De fantasie van je kleintje wordt ermee geprikkeld. Houten speelgoed is heel geschikt voor open end play. Dit betekent dat je kindje zijn eigen spel kan bedenken en zijn fantasie kan gebruiken. De regenboog van Grimm’s bijvoorbeeld kan zowel als een regenboog, brug, kasteel, doolhof en nog tig andere dingen gebruikt worden. Als je kindje alleen maar op een knopje hoeft te drukken en een geluidje hoort, is dat een stuk minder actief en fantasierijk.

Uiterlijk
Oke, dit is vooral persoonlijk. Maar ik vind houten speelgoed zoveel mooier! Het staat mooi, zeker als het een naturel kleur heeft. Maar het kan ook in prachtige kleuren geverfd zijn.

Gevoel
Heb je wel eens met houten speelgoed gespeeld? Veel fijner! Het neemt de temperatuur aan van je handen, voelt zachter en is zwaarder. Hierdoor leert je kindje meer tijdens het spelen en voelt het prettiger aan.

Ben ik anti plastic? Nee hoor. Niet al het houten speelgoed is goed en niet al het plastic speelgoed is fout. Maar ik geef wel de voorkeur aan hout, om de redenen die ik net genoemd heb.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *