Voedingsschema 6 maanden | Baby

De vorige keer deelde ik mijn schema voor 4 maanden, dit keer is het schema voor 6 maanden aan de beurt!

Zeker als ‘first time mom’, ben ik gek op schema’s. Geeft houvast, rust en een beetje ritme aan je dag. Ik maak het schema zelf, gebaseerd op een aantal voorbeeldschema’s van het voedingscentrum, het consultatiebureau etc. Dan weet ik wat hij minimaal moet hebben en pas ik het aan aan mijn ideale situatie.

7.00/7.30
Eerste fles, 180 cc water, 6 schepjes kunstvoeding en 2 schepjes rijstebloem.

Tussendoor
Fruit, gepureerd. Met 4 maanden vooral enkele smaken, nu ben ik aan het mengen. Appel en peer, mango en banaan, allerlei variaties.

11.00/11.30
Tweede fles, 180 cc water en 6 schepjes kunstvoeding.

Tussendoor
Een broodje. Zonder korst, met wat boter en beleg.
Wat een struggle in het begin, van een mini hapje naar een heel broodje heeft lang geduurd. Eerst alleen gedoopt in wat melkvoeding, daarna met pindakaas en uiteindelijk eet hij van alles op brood.

14.30/15.00
Fles 3, 180 cc water en 6 schepjes kunstvoeding.

17.00
Avondeten. Ik gaf vaak gepureerde groente met een beetje aardappel, rijst of pasta. Check eens mijn artikel over AH mini pasta en rijst, een aanrader!

18.00/18.30
Fles 4, 210 cc water, 7 schepjes kunstvoeding en 3 schepjes rijstebloem.

Dit schema hebben we vanaf 6 maanden gebruikt, we hebben ongeveer een week genomen om van het ene schema naar het andere te gaan. Brood was in het begin een drama, maar dat is even wennen. Niet forceren, wel elke dag weer even proberen.

Ik ben geen voedingsdeskundige. Mocht je op zoek zijn naar een voorbeeldschema, dan ben je natuurlijk vrij deze te gebruiken. Kijk wel altijd naar wat het beste is voor jouw ritme en jouw kindje. Je kunt net als ik, van allerlei voorbeeldschema’s jouw eigen schema maken. Vraag advies aan vriendinnen met baby’s of het consultatiebureau, mocht je vragen of twijfels hebben.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *