Uit de keuken van Fatima | Food

Kookboeken, I love it. Fatima volg ik al jaren via Instagram, dus toen ze een kookboek uitbracht heb ik hem dan ook meteen gekocht.

Vroeger verzamelde ik de kookboeken van Jamie Oliver. En hoewel ik ze nog heb, kook ik er maar weinig uit. De laatste jaren heb ik weer een aantal nieuwe boeken erbij gekocht, waar ik wel veel uit kook. Ook recepten die ik tegenkom op Instagram of in een box als Hello Fresh heb gekregen maak ik regelmatig.

Een echte Instagram cooking queen is Fatima, ik volg haar al jaren, na een tip van een collega. Ik heb jaren in het Islamitisch onderwijs gewerkt en de Turkse en Marokkaanse keuken zitten voor altijd in mijn hart denk ik, zo lekker. Dit kookboek van Fatima bevat allerlei makkelijke recepten, waaronder ook een heleboel uit de Marokkaanse keuken.

Hoe gaaf ziet dit boek eruit? Een prachtige foto, het kleurgebruik, het lettertype, tof. Ook is hij niet erg dik, waardoor hij makkelijk tussen je andere kookboeken past.

Ooit eens gegeten op een Marokkaanse bruiloft, wil ik altijd nog eens zelf maken.

Allerlei soorten Marokkaanse koekjes, hmm.

Nog een aantal lekkere recepten. Je ziet meteen een duidelijke ingredienten lijst en het recept is goed te volgen. Er staan soms tips & tricks bij, handig. Voor iedereen staat er wel iets in, deegwaren, soepen, tajines, snacks, toetjes. Vegetarisch of juist met vlees of vis.. alles!

Een heerlijk boek, om te zien en om uit te koken. Leuk als cadeautje, maar ook gewoon om aan jezelf te geven, zoals ik deed. Een aanrader!

Het boek kost €20,99 en is te koop via Bol.com

Liefs Iris

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *