To Have and To Hold boekreview

Jee, wat een boek is dit. Ik heb het met veel aandacht gelezen en de informatie opgezogen. Wat een fijne inhoud!

To Have and To Hold is geschreven door Molly Millwood. Een Amerikaanse therapeute die in dit boek de ervaringen van verse moeders deelt.

Het is geschreven in het Engels, ik vond het goed te doen, maar het geen gemakkelijk Engels. Het vergt wel wat concentratie en het leest wat minder snel.

When Molly Millwood became a mother, she was fully prepared for all that she would gain: an adorable baby boy, hard-won mothering skills, and a messy, chaotic, love-filled home. But she didn’t anticipate what she would lose: an identity, a baseline level of happiness, a general sense of wellbeing. And just when she was feeling her most vulnerable, her happy marriage–long a bedrock of stability and comfort–seemed to shift in unexpected ways too, tinged by anger and resentment”

Dit staat op de achterkant en dit is ook in essentie waar het boek over gaat. Moeder worden is een transformatie. Op lichamelijk gebied, maar ook zeker geestelijk. Hoe komt het dat zoveel relaties in zwaar weer verkeren, stellen uit elkaar gaan? Dit wordt in dit boek heel duidelijk uitgelegd. Ze gebruikt allerlei voorbeelden vanuit haar eigen praktijk, waardoor je verhalen leest van vrouwen die issues hebben waar jij ook wel eens mee te maken hebt. Heel verhelderend en ik heb zoveel nieuwe inzichten opgedaan door dit boek.

Tijdens elk hoofdstuk staat er een quote onder de titel. Rake woorden, soms heftig.

Ik vond moeder worden fantastisch, maar ook zeker een transformatie. Ik ben niet meer wie ik vroeger was en mijn prioriteiten en interesses zijn veranderd. Niet erg, een natuurlijk proces. Ik voelde me enorm begrepen tijdens het lezen van dit boek, zo fijn.

Niet een gemiddeld boek om even ‘s avonds op de bank te lezen om mee te relaxen. Wel een boek vol real life ervaringen, theorie en uitleg over hoe de transformatie van jezelf, je relatie en je leven verandert als je moeder wordt.

Je koopt To Have and To Hold voor โ‚ฌ23,99 via Bol of Engelse webshops. Je krijgt dan een prachtige hardcover versie.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *