Tip: AH Bio maaltijdbasis voor baby’s

Zelf babyvoeding maken is leuk, maar soms ook wel wat lastig. Niet alles is makkelijk te pureren of fijn te maken, helaas. Ik ben daarom erg blij met deze AH maaltijdbasis voor baby’s.

Zelf gekocht, no spon. Via een collega van mn zusje kwam ik erop en ik heb gelijk een aantal zakjes ingeslagen. Je begint met groente en fruit, maar na een tijdje mag daar ook rijst/pasta/aardappel/couscous etc. aan toegevoegd worden. Aardappel gaat erin als koek (net zijn moeder), couscous vindt hij ook heerlijk. Maar van rijst en pasta moet hij niets hebben.

Dat ligt waarschijnlijk aan de dikte. Ik maak alles vooraf apart klaar, pureert het en vries het dan in ijsblokjesvorm in. Ideaal met mixen van soorten groente met elkaar. Blokje aardappel erbij en hop, je hebt een maaltijd. Maar spaghetti pureren? Niet te doen kan ik je vertellen. Dan zou ik alles al bij elkaar moeten gooien in de blender voor ik het invries, of het steeds vers maken en in hele kleine stukjes snijden. Je snapt het, onze mini at elke dag aardappel en couscous.

Tot Appie met deze zakjes kwam, schot in de roos! Er zijn een aantal soorten van en ik wil ze graag allemaal eens proberen.

Je hebt er drie voor kindjes van 6 maanden en ouder: mini rijst, mini pasta en mini pasta sterretjes.
Voor 8 maanden en ouder is er de meergranen mix en een zakje parelcouscous met kikkererwtjes.
Als laatste nog een zakje mini peulvruchten sterretjes voor kindjes van een jaar en ouder.

Het is biologisch, veganistisch, de rijst (niet op de foto) is glutenvrij en eigenlijk vooral ook heel erg schattig.

€2,29 voor 300 gram (10 porties)

€1,79 voor 300 gram (10 porties)

€1,79 voor 300 gram (10 porties)

Er zit 300 gram in een zakje, waar je volgens Appie 10 porties uit haalt. Ik heb 60 gram afgewogen en dit klaargemaakt (5 minuten koken, zo gepiept). Maar het was echt enorm veel, daar kan onze kleine zeker 4 tot 5 keer van eten. Ik heb 1 portie apart gezet en de rest ingevroren. Later worden de porties wat groter en zul je wel deze hoeveelheid nodig hebben schat ik.

Kijk nou hoe cute! Afgieten in een zeef, want anders verdwijnt het zo je gootsteenputje in.

Ik combineer de mini pasta met twee soorten groenten, bijvoorbeeld puntpaprika/courgette, courgette/wortel, tomaat/puntpaprika. Hij heeft enorm zitten smullen, het is heel zacht en klein. Ideaal! Ik ga ook zeker de mini rijst halen, want dat is ook een dra-ma met pureren.

Heel fijn, deze nieuwe producten van Albert Heijn! Deze mama is fan <3.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *