The Ritual of Sakura trio | Beauty

De Sakura lijn van Rituals, hij was goed vertegenwoordigd in de adventskalender. Ik laat jullie drie mini’s zien uit deze lijn!

Wie houdt er niet van deze geur? Altijd goed, je kunt er iedereen wel mee blij maken denk ik.

De verpakkingen zijn clean en wit, ik kan dat altijd wel waarderen. Je ziet hier drie mini’s (die ik eigenlijk helemaal niet zo mini vind), de body cream, shampoo en scrub. Alle drie zaten ze in de adventskalender, maar je kunt ze ook los kopen.

Dat juist deze lijn zo goed vertegenwoordigd was snap ik wel, de geur is redelijk neutraal. Hij ruikt naar rijstmelk en kersenbloesem. Zacht en iets bloemig, maar niet zoet. De spreuk die op alle producten staat vind ik een leuke extra, het past goed bij Rituals… “Celebrate each day as a new beginning”.

Hier zie je de bestanddelen van de body cream. Ik zie vette soorten alcohol, glycerine, maar ook zonnebloemolie, rijstextract en kersenextract. Een voedende creme, waar ook de extracten in zitten zoals op de verpakking beloofd.

Hier zie je de bestanddelen van de shampoo. Zonder SLS en SLES, maar met een zachtere reiniger. Verder zie ik castorolie hoog op het lijstje staan, dat is lekker voedend voor je haar. Direct daarna staat parfum, dat vind ik dan wel weer heel jammer. Je spoelt het dan wel af, relatief veel parfum op je hoofdhuid kan irriteren.

En de scrub als laatste! Hierin zit wel SLES, dat kan uitdrogend werken op je huid. Puimsteen is het scrubbende bestanddeel. Verder bevat de scrub ook relatief veel parfum.

Van links naar rechts: de body cream, shampoo en scrub.

De hele lijn vind ik heerlijk ruiken en prettig in gebruik. De shampoo doet zijn werk goed en ik heb gelukkig geen last van de hoeveelheid parfum. Er is ook een conditioner van om het helemaal af te maken. De body cream is net zoals alle andere body creams van Rituals, heerlijk voedend. Een scrub gebruik ik niet heel vaak, meestal voor het ontharen of in de zomer voor het zelfbruinen. Deze van Rituals is niet al te grof, maar zeker effectief.

Wat ik fijn vind aan Rituals is dat ze zoveel producten hebben binnen een geurlijn. Je kunt het dan goed op elkaar afstemmen, waardoor je niet tig verschillende geuren door elkaar gebruikt.

De Rituals Sakura mini tubes kosten tussen de 4 (shampoo) en 6 (body cream) euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Rituals.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *