The Ordinary Squalane | Beauty

Squalane is een stof die van nature in de huid voorkomt. Een hele goede hydratie biedt en langdurig voedt. Het is niet vette olie en comedogeen, dus ook geschikt voor vettere huidtypes bijvoorbeeld. Meestal vermijd ik een olie om die reden, ik vind het vaak te vettig. Dat zou bij deze dus niet het geval moeten zijn. En als het allemaal echt niet werkt, dan kun je deze ook gebruiken in je haar. Het potje komt hoe dan ook wel op dus.

 

squa1
squa4
De olie zit verpakt in een doosje, hierop staan alle bestanddelen en hoe je het product gebruikt. Je brengt een of twee druppels aan op je gezicht, na een product op waterbasis.
Het potje is donker van kleur, om de squalane te beschermen tegen uv licht. Met een pipetje kun je makkelijk doseren en gebruik je niet snel teveel. Een pompje had ook makkelijk gekund bij dit product.
 squa3
De bestanddelen, zoals je ziet alleen maar squalane, niets anders.
squa6
Het pipetje maakt doseren makkelijk. Ik had verwacht dat het snel vies zou worden, omdat het olie is. Maar  het potje blijft schoon en netjes gelukkig.
squa7
Squalane is kleur- en geurloos, maar ook heel vloeibaar. Zodra ik mijn hand beweeg loopt het eraf, dus wel even oppassen met het spul. Zo puur gebruik ik het niet, ik meng het altijd met wat anders. The Ordinary zegt dat het een niet vette olie is, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Een olie voelt voor mij altijd als een olie, ook een droge. Mijn huid glimt en voelt daarna glad aan, dus ik vind het niet fijn om deze los te gebruiken.
squa8
In plaats daarvan meng ik een druppel met mijn nachtcrème. In dit geval Embryolisse, maar het kan in principe bij iedere crème.
squa9
Even mengen met elkaar en daarna op mijn gezicht aanbrengen. Het glimt dan nog steeds (hello oliebol!), maar het vette gevoel ervaar ik veel minder. Ik heb ook het idee dat het dan sneller intrekt, maar dat kan een illusie zijn.
Voor de zomer is het too much, maar nu het kouder wordt is dit heerlijk. Ik gebruik het ‘s nachts, zodat mijn huid overdag niet gaat glimmen. Het voedt goed en maakt mijn huid heerlijk zacht. Ook op mijn handen is het heerlijk, want die zijn vaak gortdroog. Een druppeltje door mijn handcrème en het werkt net even dat beetje beter. Op mijn haar heb ik het nog niet geprobeerd, maar ik verwacht dat het ook daar goed werkt.
Niet verwacht, maar wel een heel fijne toevoeging op mijn huidverzorging!
Een flesje The Ordinary squalane van 30 ml kost €7,20 en is onder andere te koop via de website van Deciem.
Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *