The Ordinary Serum Foundation | Beauty

Oh wat heb ik hier lang op zitten wachten! De foundations van The Ordinary wilde ik zo graag proberen, vooral deze serum variant. Is het een hit?

The Ordinary is een skincare merk dat ik sinds kort ontdekt heb. Super betaalbaar en ontzettend fijn. Ik heb inmiddels een flinke collectie en kon dan ook niet wachten op de foundations. Eenmaal beschikbaar heb ik ze meteen besteld. Ik was duidelijk niet de enige, want het merk ervaart enorme drukte en het kan weken duren voor je je bestelling hebt. Niet erg hoor, des te fijner als je hem dan eindelijk ontvangt.

De foundation zit verpakt in een saai, zwart doosje. Het hoort een beetje bij het merk, dat vooral no nonsense is. Op het doosje staan de bestanddelen, extra informatie en heel duidelijk de kleur vermeld. De foundation heeft een SPF 15.

The Ordinary heeft 21 kleuren, dus voor iedereen zit er wel wat bij. Β Verdeeld in light (kleuren beginnend met een 1), medium (kleuren beginnend met een 2) en dark (kleuren beginnend met een 3). 1.0 kleuren zijn geschikt voor meiden met MAC nw/nc10, 1.1 voor meiden met MAC nw/nc15, 1.2 voor meiden met nw/nc20. Ik koos voor 1.1P, light with pink undertones. Omdat ik normaal ook een roze ondertoon heb met foundations.

Het flesje zelf is schattig klein en voelt licht aan. Het is van plastic en de foundation zelf is heel vloeibaar en licht. Het pompje is handzaam en van hetzelfde materiaal als Nars verpakkingen. Wordt wel snel vies, het enige nadeel. Wat ik verder jammer vind is dat er geen extra dop op zit. Je kunt het pompje wel ‘op slot’ draaien, maar ik ben dan toch bang dat het gaat lekker in mijn toilettas.

Dit is een pompje foundation, genoeg voor mijn hele gezicht. Het is heel vloeibaar en loopt zo van je hand af. Vergelijkbaar dus met de substantie van een serum.

Hier zie je de bestanddelen. Niets speciaals, wel relatief veel siliconen.

Cyclopentasiloxane, Aqua (Water), Caprylyl Methicone, Coconut Alkanes, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Trimethylsiloxysilicate, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Coco Caprylate/Caprate, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Cetyl Diglyceryl Tris(Trimethylsiloxy)silylethyl Dimethicone, Dipropylene Glycol, Tocopherol, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Disteardimonium Hectorite, Hectorite, Sodium Chloride, Hexyl Laurate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, PEG-10 Dimethicone, Stearic Acid, Alumina, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin. May Contain [+/-]: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Tin Oxide, Aluminum Hydroxide, Bismuth Oxychloride (CI 77163), Mica, Triethoxycaprylylsilane.

Dit is mijn gezicht zonder gezichtsmake-up.

Hier heb ik op de rechterkant van mijn gezicht (voor jullie links) foundation aangebracht. Ik gebruik de Real Techniques Expert face brush, maar een sponsje werkt ook heel prettig.

Fullface zit het er zo uit, met verder nog geen andere make-up.

Hier heb ik de rest van mijn make-up ook aangebracht, plus fixing powder en een setting spray.

De foundation zit heel mooi op de huid. Voelt prettig aan, heel verzorgend. Dekt heel licht, maar verbergt absoluut kleine plekjes en lichte roodheid. Ik vind deze prima voor overdag, als je niet een hele dekkende laag wilt. Door de substantie is hij heel geschikt voor de droge huid. Maar ook op mijn gemengde huid gaat het goed. Hij blijft de hele dag goed zitten in combinatie met een primer en gaat niet overdreven glimmen.

Ik ben ontzettend enthousiast en zo blij met deze foundation. Hij kost €6,70, wat een hele mooie prijs is voor wat je krijgt. The Ordinary is verkrijgbaar in de webshops van DECIEM, Lookfantastic, Beautybay en Asos.

Liefs Iris

2 Reacties

  1. mei 15, 2017 / 10:17

    Hele mooie foundation, zeker voor die prijs! Ik ga binnenkort toch eens een kijkje nemen bij dit merk, want alles ziet er zo goed uit.

  2. Jantine
    mei 16, 2017 / 14:46

    Klinkt goed zeg! Had verwacht dat hij veel duurder zou zijn, dit zijn leuke prijsjes groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *