The Ordinary Buffet serum | Beauty

Waarom heb ik hier nooit eerder over geschreven? Ik ben al aan mijn tweede flesje van dit geweldige serum begonnen. Ik heb het over het Buffet serum van The Ordinary.

The Ordinary is een budgetmerk huidverzorging, met een bijzonder concept. Geen kant en klare producten, maar losse flesjes met een ingrediënt erin. Zodat je zelf kunt mixen en matchen met wat je nodig hebt. Naast deze producten hebben ze ook een serum, moisturizer en een aantal primers. Ze komen steeds weer met nieuwe producten uit, zoals foundations en een serum voor het haar.

Het serum wordt door het merk omschreven als multi-technology peptide serum. Een serum met daarin meerdere technologieën en peptides. Het moet verschillende tekenen van veroudering tegengaan en ondertussen de huid verzorgen. Het bevat de volgende peptides:

  • Matrixyl 3,000
  • Matrixyl Synthe’6
  • Syn-Ake
  • Relistase
  • Argirelox

En een probiotisch complex in een basis van 11 verschillende aminozuren en hyaluronzuur. 25% van dit serum bestaat uit werkende ingrediënten. Meestal zijn serums relatief heel duur, omdat ze veel werkende bestanddelen bevatten, heel geconcentreerd zijn en er onderzoek aan vooraf gaat. En natuurlijk een berg marketing en merknaam..  Het buffet serum heeft ook werkende bestanddelen en is geconcentreerd, maar dan voor een leuke prijs, je betaalt namelijk nog geen 15 euro voor een flesje.

 

Dit is de ingrediëntenlijst. Een hele lijst met allerlei peptiden en verzorgende bestanddelen. Zonder alcohol en siliconen, niet op dieren getest en volledig vegan.

Het serum moet de huid hydrateren, fijne lijntjes en rimpels verminderen en je huidtextuur verbeteren.

Volgens de verpakking gebruik je dit serum twee keer per dag, na het reinigen van je huid. Ik gebruik het het liefst ‘s avonds. Niet omdat het ‘s morgens niet fijn zou zijn hoor, maar meer omdat ik dan liever het Balea Aqua serum gebruik, lekker fris en licht.

Een pipetje zorgt ervoor dat je handig kunt doseren. Je hebt maar een heel klein beetje nodig van dit serum. Met een flesje van 30 ml kun je dan ook een tijd vooruit. Het ziet er wat klinisch uit misschien, door deze manier van verpakken en doseren. Ik neem het maar voor lief, het wordt in ieder geval niet rommelig. Een flesje met een pompsysteem zou ik wel een stuk fijner vinden.

Het serum is heel dun, licht en trekt razendsnel in. Aan een paar druppels heb je genoeg, dus het is zuinig in gebruik. Na het aanbrengen voelt mijn gezicht fris aan en kan ik snel verder met een dagcrème. Ik ervaar geen irritatie en het legt ook geen laagje op de huid, waardoor het goed te gebruiken is in combinatie met make-up.

Zie ik onwijs veel verschil? Nee. Nu heb ik ook geen oudere huid met lijntjes en rimpels, dus dan is het ook lastig om hier verschil in te zien. Maar ik word al bijna 29, dus het is zeker geen verkeerd idee er al mee te beginnen. Vaak zijn lijntjes in de huid droogtelijntjes en kun je met een hydraterend product al heel veel bereiken. Hydrateren doet het zeker en ik vind mijn huid er fris uitzien na gebruik. Het is prettig dat het een dun laagje is, zeker als je meerdere producten achter elkaar gebruikt.

Voor een serum waar net zoveel werkende stoffen in zitten als in serums van rond de 100 euro, vind ik dit een hele goede koop.  Ik gebruik op dit moment al flesje nummer 2 en dat zegt denk ik genoeg.

Het Buffet serum van The Ordinary koop je bij diverse webshops, waaronder die van DECIEM zelf. Binnenkort opent er een winkel van het merk in Amsterdam.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *