The Ordinary Azelaic Acid

Azelaic Acid.. Een ingrediënt dat van nature op je huid voorkomt, maar ik had er werkelijk waar nog nooit van gehoord, jij wel?

Door positieve reviews van dit product besloot ik het te bestellen en te proberen, na ruim een maand gebruiken kan ik vertellen wat het voor mijn huid doet.

acid2

acid1

De Azelaic Acid zit verpakt in een handige tube. Het witte doosje ziet er clean uit, weinig poespas. Op het doosje staan de bestanddelen en informatie over hoe je het product kunt gebruiken. Dat laatste staat ook op de tube zelf.

acid4

Azelaic Acid (azelaïnezuur) wordt geproduceerd door gist, iets wat van nature op de huid voorkomt. Het maakt de huid helder en fris, zorgt voor een egale textuur en maakt onzuiverheden minder zichtbaar. Het is een multifunctioneel ingrediënt, geschikt voor alle huidtypen. The Ordinary heeft het bestanddeel in een hoge concentratie van 10% toegevoegd aan een lichte crème.

Je kunt het in de ochtend of avond gebruiken, maar ook beide. Door de siliconen vind ik ‘m prima over een lichte dagcrème als primer. Omdat het je huid gevoeliger maakt voor de zon is het verstandig om overdag zonbescherming te gebruiken.

acid3

De ingrediënten:
Aqua (Water), Isodecyl Neopentanoate, Dimethicone, Azelaic Acid, Dimethicone/Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer, Dimethyl Isosorbide, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polysilicone-11, Isohexadecane, Tocopherol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Isoceteth-20, Polysorbate 60, Triethanolamine, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Je kunt hier goed zien hoeveel van het werkende bestanddeel in het product zit. Het staat op de vierde plek en zou in totaal 10% moeten zijn. De andere bestanddelen zien er verder niet bijzonder uit, heel verzorgend is het in ieder geval niet. Het bevat geen alcohol en olie en is verder dierproefvrij en vegan.

acid5

De substantie is prettig, het is een prima smeerbare crème. Je hebt weinig nodig en een dun laagje is genoeg. Ik gebruik in mijn routine eerst hyaluronzuur, daarna een licht serum en dan deze crème. Ik sluit af met een laagje spf50 van Bioré.

Na een week gebruiken viel mij al op dat mijn huid egaler werd. Het voelde zo en ik vond mijzelf een ‘glow’ hebben nadat ik het had aangebracht. Ook na een maand was dit het geval. Op foto’s valt het nauwelijks op, het effect is heel subtiel. Ik blijf het voorlopig gebruiken tot het op is. Mocht ik nog eens een bestelling plaatsen bij The Ordinary, dan bestel ik deze opnieuw. Het is geen wonderproduct, maar ik vind het wel fijn in gebruik.

Wat ik vooral heel prettig vind aan The Ordinary is de prijs, die is prima te doen. Voor deze crème betaal je €7,20. Zo kun je verschillende producten proberen en is het niet meteen een dure grap.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *