The Ordinary 30% AHA + 2% BHA peeling solution | Beauty

Dit goedje wilde ik al een tijdje proberen, want ik hoor alleen maar goede verhalen over de 30% AHA + 2% BHA peeling solution van The Ordinary.

De peeling solution van The Ordinary zit in hun bekende verpakking. Een wit doosje en daarin een glazen flesje met pipet. Simpel, maar het werkt prima. Het merk belooft een 10 minute exfoliating facial, waarbij je gezicht na 10 minuten moet aanvoelen alsof je een gezichtsbehandeling hebt gehad. Nou, geef mij maar zo’n gezichtsbehandeling in een flesje hoor!

Wat is het effect? De textuur van je huid verbetert, je huid ziet er stralender uit en onzuiverheden verminderen.

De peeling solution is rood door de Tasmaanse bessen die erin verwerkt zitten. Dat heeft twee voordelen en een nadeel. Het voordeel is dat je de peeling niet vergeet, want hij valt nogal op door de kleur. Tegelijk zort het voor een kalmerend effect op de huid, want je huid kan er gevoelig op reageren. Het nadeel is dat het lijkt alsof je bloed op je gezicht aan het smeren bent, niet echt heel charmant.

Een waarschuwing op het doosje, want dit product maakt je huid gevoeliger voor de zon. Je moet je huid dus extra beschermen als je deze peeling hebt gebruikt, ook tot een week erna. Ik gebruik dagelijks een SPF 50 op mijn gezicht, zomer en winter.  

Hier zie je de bestanddelen van de peeling. Op basis van glycolzuur, water en aloe vera water. Het bevat ook salicylzuur, melkzuur en hyaluronzuur. De Tasmaanse pepperberry zorgt voor minder irritatie. Hyaluronzuur voor meer comfort tijdens de peeling. Vitamine B5 om de huid te ondersteunen tijdens het helen en zwarte wortel (?) als antioxidant.Het bevat geen parfum, alcohol, parabenen, olie of siliconen. Verder is het product vegan en niet getest op dieren.

Het pipetje met de rode vloeistof. Super handig doseren zo, ideaal.

Net bloed toch? Nou dat vind ik dus ook.

Voor de peeling. Je brengt deze aan op een schone en droge huid.

Tijdens de peeling, je vermijdt de oogcontouren. Rood! Maar het prikt of irriteert niet, ook niet na 10 minuten.

Na de peeling!

Je ziet niet direct verschil, al vind ik mijn huid er wel frisser uitzien. Ik voel het vooral, mijn huid is glad en zacht. Serums of crèmes trekken snel in brengen makkelijker aan. Minder onzuiverheden merk ik nog niet heel erg. Ik heb bijna nooit een puistje, maar wel mee-eters. Ik denk dat ik daarvoor de peeling nog wat langer of vaker moet gebruiken.

De peeling vind ik super! Fijn in gebruik, mooi effect op de huid en ik ervaar geen irritatie. Deze blijf ik absoluut gebruiken en doop ik om tot mijn ‘sunday peel’, die ik gebruik op de zondag, wanneer ik een lui dagje thuis heb of ‘s avonds wat me time wil inlassen.

The Ordinary is te koop bij de webshop van Deciem, maar ook bij Lookfantastic, Beautybay, Cultbeauty en andere Britse webshops.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *