So Eco konjac spons

Een konjac spons, wat is dat nu precies? Ik gebruikte ze jaren geleden al eens en probeerde er laatst weer een!

Een paar jaar geleden was dit een hele hype, konjac sponzen. Het zijn sponzen gemaakt van Konjac, een plant die van nature voorkomt in Azië. Het is een hydraterende plantvezel, die reinigt en onzuiverheden tegengaat. Ideaal om te gebruiken als spons voor je gezicht en lichaam.

Ze zijn dus helemaal natuurlijk, en dat is nu net waar ik mij het afgelopen jaar zo in aan het verdiepen ben. Als beautyaddict gebruik je namelijk nogal wat flesjes, potjes en tubes. Ik wil minder plastic gebruiken en bewuster omgaan met wat ik op mijn huid smeer. Een konjacspons vond ik dus in ene een stuk interessanter dan al die jaren geleden.

Als je zo’n spons koopt is deze vaak nog helemaal hard. Na een paar seconden onder warm water wordt de spons zacht en groter. De spons van So Eco is zacht in de verpakking en voelt wat vochtig aan. Even met een beetje reiniger wassen dus voor gebruik.

Je kunt hem zonder reiniger gebruiken, hij scrubt licht. Deze versie bevat houtskool, waardoor hij geschikt is voor de vette huid. Ik vind het fijn om hem met een zachte reiniger te gebruiken.
Na gebruik hang je hem op aan het touwtje dat erdoorheen zit. Drogen maar en ready om nog een keer te gebruiken.

Het voelt wel gek zo’n spons. Het is zacht, maar scrubt ook lichtjes. Geen verkeerd gevoel, wel even wennen.

Of het qua effect veel verschil maakt, dat merk ik niet. Ik vind mijn huid niet schoner of meer zuiver. Maar dat heeft ook te maken met wat voor reiniger je gebruikt, wat je nog meer op je huid smeert en wat je eet. Een spons gaat niet in ene een gigantisch verschil maken.

Ik vind het een fijne spons en een fijn idee dat hij natuurlijk is. Na een maand of twee valt hij uit elkaar en kun je hem vervangen voor een nieuwe.
Je koopt ze bij Etos, Douglas en diverse andere (online) winkels voor zo’n 5 tot 10 euro per stuk.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *