Salt of the Earth natural deodorant

Dit merk ken ik nog uit de Beautygloss tijd, zeker 10 jaar geleden. Ik kocht het toen via Ebay, omdat het hier niet te koop was. Inmiddels wel en probeerde ik het weer!

Salt of The Earth is een merk met diverse natuurlijke deodorants in het assortiment. Het is te koop bij Kruidvat en Etos, dus dat is lekker makkelijk. Maar ook via diverse webshops.

Het assortiment bestaat uit een originele stick, die je nat moet maken voor gebruik, deze is ook in spray variant en roll on verkrijgbaar. Deze zijn geurloos. Er zijn ook sprays en roll ons verkrijgbaar met diverse geuren zoals meloen&komkommer, lavendel&vanille en ceder&bergamot. Verder is er een lijn voor mannen en een spray voor je voeten.

Ik kocht de roll on met meloen & komkommer, een frisse en lichte geur. Een roller vind ik prettiger dan een spray, maar dat is uiteraard persoonlijk. Even schudden en rollen, als het droog is kun je je weer aankleden.

Wat ik fijn vind is dat het echt werkt. Tijdens en na mijn zwangerschap was het voor mij moeilijk een deo te vinden die goed werkte, terwijl ik er daarvoor nooit moeite mee had. Uiteindelijk ben ik bij Sanex beland en dat ging prima gelukkig. Maar ik wilde graag meer natuurlijke producten gaan gebruiken en daarom ook graag een natuurlijke deo proberen. Ik was bang dat het niet zou werken, maar eerlijk, ik merk geen verschil met mijn vorige deo. Hij houdt mij droog en geur-vrij, top! Als ik aan mijn arm ruik dan ruik ik alleen de meloengeur, precies de bedoeling.

Alle deo’s van het merk beloven een langhoudende bescherming, laten geen witte strepen achter en bevatten 100% natuurlijke bestanddelen (geen parabenen, geen aluminium, geen alcohol en geen synthetisch parfum) Verder test het merk niet op dieren en is de deo geschikt voor vegans. Om de huid ook te verzorgen heeft het merk er botanische extracten en aloë vera aan toegevoegd.

Het werkende bestanddeel is aluin, dit legt een laagje op je huid, waar bacteriën niet zo gek op zijn. Geen geur dus, het werkt heel goed.

De bestanddelen:
Aqua, Potassium Alum, Magnesium Chloride, Glycerine, Propanediol, Triethyl Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Polyglyceryl-10-Laurate (natural solubilizer), Xanthan Gum, Parfum (from botanical extracts and oils), Sodium Bicarbonate, Galactoarabinan, Sodium Anisate (from anise seed or fennel), Citric acid. Hydroxycitronellal*, Limonene*, Benzyl Alcohol*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Farnesol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*.
* Van botanische extracten en natuurlijke essentiële oliën.

De deo’s zijn niet goedkoop, €7,49 per stuk. Maar gelukkig regelmatig in de aanbieding, scheelt weer. Ben je op zoek naar een goed werkende, natuurlijke deo, dan is dit een prima optie. Een spray bevat 100 ml en een roller 75, kunnen dus ook gemakkelijk mee in je tas of handbagage.

Liefs Iris


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *