Rossmann kwastenreiniger | Winactie + Review

Als je vaak je kwasten wast, dan weet je wat een rotklusje dat kan zijn. Vorig jaar ontdekte ik een brush egg, wat een geweldig ding! Maar toen ik deze variant tegenkwam van Rossmann, moest ik hem natuurlijk proberen. Een budgetoptie om je kwasten snel en makkelijk te reinigen.

In mijn shoplog van dinsdagย vertelde ik dat deze kwastenreiniger van Rossmann een budgetoptie is voor die van Sigma of Real Techniques van 40 euro. Gelukkig zijn die helemaal niet zo duur als ik zei en kun je van die merken een vergelijkbaar product kopen voor rond de 20/25 euro. Alsnog vind ik dat een behoorlijke smak geld en ben ik dan ook heel blij met deze versie van Rossmann.

Tot ik een brush egg ontdekte via Ebay waste ik mijn kwasten op de normale manier, gewoon met je handen. Maar dat eitje maakte het wel een stuk makkelijker allemaal. Ik vond hem zelfs voor grote kwasten ideaal. Maar deze handschoen van Rossmann is wat groter en daardoor gaat het wassen van je kwasten nog sneller. Mocht je in de gelegenheid zijn om een Rossmann filiaal te bezoeken, dan zou ik je deze reiniger zeker aanraden!

For Your Beauty is een lijn met accessoires die bij de drogisterij Rossmann wordt verkocht. Vijlen, pincetten, sponsjes en dat soort dingen. Maar dus ook deze kwastenreiniger. Hij zit verpakt in een plastic hoesje met een kartonnen kaart eraan.

Het bovenste deel met de bolletjes is om grof te reinigen. Het middelste deel om af te spoelen en het onderste deel met de kleine puntjes om intensief te reinigen. De gaatjes onderop kun je gebruiken om je kwast terug in vorm te brengen.

Dit is de kant met de grote bolletjes om ‘grof’ mee te reinigen. Vooral handig voor grote kwasten en kwasten die heel vies zijn.

Deze streepjes in het midden zijn voor het spoelen. Je houdt de handschoen onder de kraan en het vuil zou via de streepjes je kwast uit moeten spoelen.

Onderop vind je deze kleine nopjes en twee gaatjes om je kwasten weer terug in vorm te brengen.

Hij bedekt mijn hele hand en zit er stevig omheen. Hij is absoluut niet dun of licht, maar voelt kwalitatief heel goed aan.

Een beetje shampoo op de reiniger aanbrengen. Ik gebruik gewoon elke willekeurige shampoo die ik heb staan, niets bijzonders.

Daarna reinig ik de kwast door in cirkels over de grote noppen te bewegen. Het spoelgedeelte vind ik maar niets, ik houd mijn kwast gewoon even onder de kraan (gaat sneller). De kleine nopjes zijn fijn om hele vieze kwasten mee te reinigen, of je oogschaduwkwasten.

De gaatjes onderin om je kwasten te vormen hadden van mij weggelaten mogen worden. Alleen kleine kwasten en oogschaduwkwasten passen ertussen. Als mijn kwasten liggen te drogen dan tik ik een aantal keer op de steel, waardoor de vorm van de kwast weer wordt zoals voorheen.

Na gebruik laat ik de reiniger drogen op mijn doucherek. Gewoon op de wastafel kan ook, maar zo blijft er geen water liggen onder de reiniger. Hij is binnen no time droog en klaar om weer opgeborgen te worden.

Wat mij betreft is deze reiniger een dikke aanrader! Goede kwaliteit en je kwasten zijn net wat sneller en beter schoon dan wanneer je het met de hand zou doen.

De kwastenreiniger kost โ‚ฌ3,99 per stuk en is verkrijgbaar bij de Duitse drogisterij Rossmann.

En na zo’n enthousiaste review denk je natuurlijk, die wil ik ook! Ik heb er een extra meegenomen om aan jullie weg te geven. Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achter te laten onder dit artikel, je mag van mij zelf weten wat voor reactie dat is!

Over precies een week maak ik de winnares bekend dus je kunt tot en met 18 augustus reageren, op 19 augustus stuur ik de winnares een mailtje (zorg dat je je emailadres achterlaat bij je comment!)

Liefs Iris

11 Reacties

 1. augustus 12, 2016 / 08:46

  Wat leuk dat je daar een winactie voor doet! Ik sla deze even over, ben nog helemaal aan het nagenieten van d mooie MAC lipstick die ik bij de vorige keer heb gewonnen. Ik gun het iemand anders.

 2. augustus 12, 2016 / 09:50

  Klinkt als een fijn product! Ik heb toevallig gisteren mijn kwasten gewassen en het blijft toch een van mijn minst favoriete klusjes haha.

 3. Dorine
  augustus 12, 2016 / 09:59

  Ziet er goed uit! Ik wilde eigenlijk zo’n kleintje bestellen op alieexpres maar daar twijfelde ik nog over aangezien je hem maar op twee vingers kan doen en dat leek me niet heel fijn werken. Dit ding lijkt me wel echt top om je kwasten mee schoon te maken ๐Ÿ™‚

 4. Ewelina
  augustus 12, 2016 / 10:21

  Het ziet er goed uit! Het lijkt me een handig ding en leuk om eens zelf uit te proberen!

 5. Desirรฉ
  augustus 12, 2016 / 11:33

  Leuke winactie! Tjaa kwasten wassen… hmm doe het veel te weinig. Dit lijkt me idd een handige tool ๐Ÿ™‚

 6. augustus 12, 2016 / 19:30

  Lijkt me handig! Vooral ook omdat hij wat groter is. Die brush egg lijkt me zo klein….
  Hoewel ik op de 1e foto dacht dat deze ook kleiner zou zijn ๐Ÿ˜‰

 7. Tessa
  augustus 12, 2016 / 20:08

  Leuke winactie en zou dan ook graag mee willen doen! Aankomend schooljaar heb ik visagie in het vakpakket en dan lijkt het mij wel heel handig om met deze kwastenreiniger mijn kwasten intensief te kunnen reinigen! Fijn ook dat er duidelijk beschreven staat hoe je dit het beste kunt doen!

 8. Anita H.
  augustus 13, 2016 / 13:39

  Al vaker voorbij zien komen in blogs en nu wil ik ‘m hebben ook.

 9. augustus 13, 2016 / 14:36

  Leuk artikel! Ik lees steeds vaker over deze manier van kwasten schoonmaken en het lijkt me erg handig en leuk om ook eens te proberen! ๐Ÿ™‚

  Liefs, Manuela

 10. Evelien
  augustus 14, 2016 / 18:06

  Die reactie is vandaag makkelijk, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! ๐Ÿ™‚ (en wie jarig is trakteert nietwaar ;p)

 11. Daniela
  augustus 17, 2016 / 10:39

  Heel graag! Blijft een vervelend klusje kwasten wassen. Met dit hulpje gaat het net was sneller en makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *