Rituals The Ritual of Sakura doucheolie | Beauty

Hmm, ik word steeds meer een Rituals fan. Had ik eerst alleen de geurstokjes en handzeep in gebruik. Ontdekt ik door de Adventskalender steeds meer lekkere producten. Ik show jullie vandaag de doucheolie!

De doucheolie komt uit de Ritual of Sakura lijn, een hele complete lijn met allerlei verschillende bodyproducten. De verpakkingen zijn wit, misstaat absoluut niet in je badkamer!

Ik kreeg de doucheolie als kraamcadeautje van vriendin Maaike. Een schot in de roos, want tijd om je in te smeren met een bodycream heb je niet als je pas bevallen bent. Een doucheolie reinigt en verzorgt tegelijk, dus dat is ideaal!

De doucheolie heeft de typische Sakura geur, zacht en neutraal. Het ruikt naar rijstmelk en kersenbloesem, hmm. Rijst staat symbool voor geluk en vruchtbaarheid, de kersenbloesem voor wedergeboorte. De spreuk ‘celebrate each day as a new beginning’ past dan ook heel goed bij deze lijn.

Hier zie je de ingrediënten. Als basis sojaolie, maar ook SLES en parfum. Hier zit relatief veel van in, dus voor heel gevoelige huidjes zou ik hem niet aanraden. Er zit verder ook nog castorolie, kersenbloesemextract, rijstextract en zonnebloemolie in, genoeg verzorging dus.

Een pompje om het product uit de verpakking te krijgen. Top met een olie, want die wil je niet uit een tube knijpen. Er komt niet veel uit met een keer pompen, zo kun je zelf goed bepalen hoeveel je wilt gebruiken tijdens een douchebeurt.

De olie zelf ziet er niet bijzonder uit, gelig en natuurlijk heel vloeibaar. De olie schuimt iets, zodat het ook reinigt. Hij ruikt niet sterk, maar de geur blijft wel licht hangen op mijn huid. Handig om te combineren met andere producten uit de lijn, bijvoorbeeld.

Na gebruik hoef ik mij niet meer in te smeren met een bodylotion, omdat mijn huid goed verzorgd is. Nu moet ik wel zeggen dat ik geen hele droge huid heb, dus het is al snel goed. Ook is mijn huid niet heel gevoelig, dus heb ik geen last van de relatief grote hoeveelheid parfum. Mocht je een hele droge huid hebben, dan kun je alsnog smeren met een bodycream, om extra te hydrateren.

De doucheolie kost €8,50 per stuk en is onder andere te koop bij Rituals, Douglas en Bol.com.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *