Rituals Karma shampoo & body mist | Beauty

Do good and good will come your way, de spreuk die bij de Karma lijn van Rituals hoort. Een van mijn favorieten! Ik probeerde twee nieuwe producten!

Echt helemaal nieuw is de spray niet. Ik geloof dat het eerst een bed & body spray was en nu een hair & body spray. De geur is hetzelfde gebleven gelukkig.

De shampoo is wel nieuw. Van een aantal lijnen heeft Rituals al een tijdje shampoo’s in het assortiment. Maar nu dus ook met de Karma geur, hmm.

De verpakking vind ik fantastisch, de kleur, de strakke vormgeving. Ik hou ervan en het staat ook ontzettend mooi in de badkamer. Chic, maar toch ook zomers.

Zomers is meteen ook een goede omschrijving van de geur. Karma was jaren geleden een limited edition serie, voor de zomer. De zonneproducten zijn gebleven, met een scrub, shimmer bodylotion etc. Maar de rest van de lijn was weg. Deze is inmiddels weer helemaal terug en ook nog uitgebreid. Geurstokjes, een bodycream zonder shimmer, handzeep en lotion, je kunt bijna alle Rituals producten nu in deze geur kopen.

De bestanddelen van de shampoo. Hij is gericht op het beschermen van gekleurd haar (logisch, de lijn is gericht op de zon), vandaar geen SLS en SLES. Wel castorolie en parfum hoog op de lijst. Ik heb zelf niet zo’n probleem met parfum in douche- en haarproducten, maar mocht je een gevoelige (hoofd)huid hebben, dan is dit wellicht niks voor jou. De geur is overigens niet sterk, eerder subtiel. Ik vind de shampoo niet uitdrogen, maar ook zeker mijn haar niet zwaar maken. Voor gekleurd haar is dat super. Wil je toch nog wat meer verzorging erbij, omdat je haar heel droog is, dan zou ik de bijpassende conditioner erbij gebruiken. Of een lekker haarmasker om de zoveel tijd, altijd goed.

Ideale dop, klikken en hij is open. Wel is dit een beetje riskant als je hem meeneemt op vakantie, want stevig dichtdraaien kan niet. Gelukkig bestaan er plakband en plastic zakjes!

De shampoo zelf ziet er niet bijzonder uit. Gewoon een cremige substantie, wit van kleur. Wat mij wel opvalt is dat ik hier minder van nodig heb dan van andere shampoo’s. Hij is wat zuiniger in gebruik, fijn!

De hair & body spray ziet er ook al zo fantastisch uit, past zo goed bij de geur. De spray zit in een luxe glazen fles en bevat 50 ml.

De bestanddelen zien er goed uit! Ik had veel alcohol verwacht, maar dit is niet zo. Het is vooral castorolie met parfum. Daarnaast ook nog een aantal andere extracten van lotus en witte thee. Dit vind ik heel fijn, want zo is het geen uitdrogend product, maar juist wat meer verzorgend. Door de olie blijft de geur ook langer hangen, dan ik gewend ben van een bodyspray. Ik gebruik ‘m de laatste tijd dus gewoon als dagelijks parfum.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinsten. Ik ben gek op zomerse geuren en Karma is daarmee een schot in de roos. De producten zijn heel fijn, ik gebruik ze heel graag.

De shampoo kost €9,50, de body mist €17,50. Rituals is verkrijgbaar in hun eigen winkels en webshop, maar ook bij De Bijenkorf en Bol.com.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *