Rituals handcrèmes | Beauty

Dat ik gek ben op handcrèmes hebben jullie vaker gehoord. Ik heb een aantal favorieten, maar probeer ook vaak nieuwe uit. Zoals deze van Rituals!

De Rituals handcrèmes zaten beide in de adventskalender van afgelopen Kerst. Gek genoeg had ik ze nog nooit geprobeerd, dus dat werd hoog tijd.

Dit zijn de twee crèmes die in de kalender zaten. De hydrating hand lotion uit de Ritual of Ayurveda lijn en de night balm for the hands uit de Ritual of Dao lijn. De eerste kende ik nog niet, ook de geur niet. Maar de Dao lijn vind ik erg lekker, ik heb er al de bodycream en geurstokjes van.

Beide producten zijn full size, ze bevatten 70 ml. Daardoor zijn de tubes niet al te groot en kunnen ze ook makkelijk mee in je handtas.

De hydrating hand lotion bevat Indiase rood en zoete amandelolie. De rozengeur is niet zo mijn smaak, maar gelukkig ruikt hij naar meer dan alleen rozen.

De groene tube night balm ruikt naar witte lotus en yi yi ren. Dat laatste moest ik even opzoeken, had er nog nooit van gehoord. Het zijn ‘jobstranen’, een geneeskrachtig kruid uit China.

Als bestanddelen zie ik vooral vette soorten alcohol, glycerine en siliconen. Maar ook amandelolie, rozenextract en parfum. Geen hele speciale ingrediënten, maar wel voedend en verzorgend.

De night balm lijkt er erg op, maar is niet hetzelfde. Glycerine staat hier hoger op de lijst, het bevat daarnaast ook vette soorten alcohol en siliconen. De yi yi ren en lotus staan daadwerkelijk hoog op de lijst, dat vind ik goed om te zien.

Handige klikdopjes, die je er niet met vette handen weer op hoeft te draaien na gebruik. Top!

De crèmes zelf zie je hier. Links de lotion en rechts de balsem. Je ziet duidelijk verschil en ook in gebruik merk ik verschil. De lotion trekt lekker snel in en is goed verzorgend. De balsem is wat langzamer met intrekken, maar voelt dan ook wat vettiger aan. Waarschijnlijk door de glycerine. Als je hem ‘s nachts gebruikt maakt het niet uit dat het wat langer nodig heeft om in te trekken. Alhoewel ik al menig dekbedovertrek of kussensloop verpest heb door vetvlekken van handcrèmes.

Een favoriet is moeilijk aan te wijzen, ik vind de lotion namelijk lekker voor overdag, maar de geur wat minder. De night balm is wat vettiger, maar ik vind de geur erg lekker.

De Rituals handcrèmes kosten €9,50 (lotion) en €10,00 (balsem) per stuk en zijn uiteraard verkrijgbaar bij Rituals, maar ook bij Douglas bijvoorbeeld.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *