Review Hema hydrating serum

Al jaren ben ik lyrisch over het Balea Aqua serum. Ik denk dat hij wel in zo’n 50 filmpjes genoemd is inmiddels. Die gebruik ik vooral voor de prijs, hij kost maar een paar euro. En ik heb ook vaak gezegd dat ik het jammer vind dat er in Nederland geen goede budgetserums te koop zijn. Daarna kreeg ik regelmatig de tip om het Hema serum eens te proberen, dus dat heb ik gedaan. Zou het een vergelijkbaar product zijn?

In het filmpje van dinsdag heb je hem al voorbij zien komen, dit serum. Hij zat tussen mijn favorieten en dat was niet voor niets. Het is geen dupe van het Balea Aqua serum, maar ik ben wel erg blij dat ik hem geprobeerd heb. Het serum zit in de ‘It’s my beautiful skin day’ serie van Hema en is geschikt voor alle huidtypen. Meestal zijn serums van de drogist gericht op de droge of oudere huid, waardoor ze mij niet zo trekken.

Als je het serum koopt zit het in een doosje. Daarop staat informatie en welke ingredienten erin zitten. De verpakking zelf is rond en wit. Je kunt door de verpakking niet zien hoeveel product je al gebruikt hebt, dat vind ik wel jammer. Je kunt het wel voelen, want de bovenkant wordt steeds zwaarder omdat het pompje het product langzaam omhoog pompt.

Dat pompje vind ik super, want dat betekent dat er geen lucht bij komt en je lang van je serum kunt genieten. Wel moet je opletten met doseren, met een pompje kun je makkelijk drie keer je gezicht insmeren. Even proberen dus tot hoever je moet drukken voor de perfecte hoeveelheid.

Het serum is wit van kleur, redelijk dik en ruikt lekker zoet. Ik ben gewend aan wat dunnere serums, die lijken op een gel. Het trekt snel in en verzorgt goed. ‘s Avonds vind ik het prettig, maar deze kan ik ook zeker in de ochtend gebruiken. Het zorgt niet voor een vet laagje en daardoor kan ik mijn make-up eroverheen aanbrengen.

Dit zijn de ingrediënten, die je op het doosje kunt vinden. Ik zie weinig bijzonders op de lijst staan. Glycerine en verschillende oliën verzorgen de huid. Parfum staat relatief hoog, dus even opletten als je daar gevoelig voor bent. Hyaluronzuur staat bijna onderaan de lijst, daar zit dus relatief heel weinig van in het product. Dat stelt me teleur, want het staat wel groot op het doosje. Geen hele bijzondere ingrediënten, maar wel een prima basic serum.

Ik vind het zeker een heel fijn serum, deze blijf ik gebruiken. Het is niet vergelijkbaar met Balea, maar ik vind het alsnog een prettig product. Ik denk dat ik deze voor de winter hou en het wat meer luchtige en frisse serum van Balea voor de zomer.

Het ‘Ir’s my beautiful skin day’ hydrating serum kost €3,95 en is te koop bij Hema.

Ken jij dit serum al?

 

1 Reactie

  1. Froukje
    maart 27, 2015 / 10:48

    Ik heb een zware verslaving voor het Balea Aquaserum dus dat blijf ik gebruiken. Inmiddels aan mn laatste halve flesje bezig en ik ga in mei weer naar Duitsland. Hopen dat mn flesje dat red :O Ik koop uit principe niks meer bij de Hema (verschillende redenen) dus helaas! Lijkt me anders een goede vervanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *