Ren Evercalm Daycream | Beauty

Een tube dagcreme van een heerlijk luxe merk, daar zeg ik uiteraard geen nee tegen. Ik probeerde de Ren Evercalm dagcreme!

Ik ontving de mini tube in de Lookfantastic box. Dagcremes zijn bij mij altijd welkom en ik heb eigenlijk geen favoriet. Ik probeer van alles en zeker met een beautybox, komt er regelmatig wat nieuws voorbij. Het merk Ren ken ik als cultmerk, redelijk prijzig, dus ik had er nog nooit echt wat van geprobeerd.

De tube zelf straalt nu niet echt luxe uit, maar het merk is heel geliefd en heeft al heel wat awards gewonnen. Ze maken ‘pure’ producten, met zo min mogelijk zooi erin. De Evercalm serie is speciaal voor de gevoelige huid. Het zou je huid moeten voeden en kalmeren tegelijk. De lijn is heel compleet, je kunt je hele routine van dezelfde lijn shoppen. Daarnaast heeft het merk veel verschillende producten, voor elk huidtype is wel wat te vinden.

De mini tube bevat 15 ml, daar kun je wel een aantal weken mee vooruit. Genoeg tijd om het eens goed te proberen voor je een grote verpakking aanschaft. De fullsize versie bevat 50 ml, zit in een handige pompverpakking en kost €36,00. Niet heel duur, ook niet goedkoop. Mocht het merk je goed bevallen en werken voor je huid, dan zou ik het er absoluut voor over hebben.

De creme zelf is redelijk dik en voedend, ik heb echt maar een klein beetje nodig. Wat ik heel prettig vind is dat hij snel intrekt en niet vet aanvoelt. Ik kan dus snel verder met mijn make-up, handig als ik ga werken. Bevat geen SPF, dus je zult deze nog apart moeten gebruiken. Hij irriteert mijn huid niet, ook fijn. Of hij echt fantastisch is voor een gevoelige huid weet ik niet, want dat heb ik niet.

De bestanddelen:
Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Camellia Oleifera Seed Oil, Cetearyl Ethylhexanoate, Myristyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetearyl Glucoside, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Triheptanoin, Oryzanol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Phenoxyethanol, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Laminaria Ochroleuca Extract, Cassia Alata Leaf Extract, Pueraria Lobata (Kudzu) Symbiozome Extract, Carbomer, Sodium Hydroxymethylglycinate, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Cinnamomum Camphora Linalloliferum (Ho Wood) Leaf Oil, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Limonene, Citronellol, Geraniol, Linalool, Tocopherol.

Als je kijkt naar de ingredientenlijst dan valt mij de enorme hoeveelheid extracten en oliën op. Geen parabenen, parfum, alcohol, minerale olie en andere zooi. Maar dus wel veel natuurlijke bestanddelen. Dat vind ik zelf prima, maar niet iedere huid kan hier even goed tegen. Je zou dus echt even moeten proberen voor je deze creme in een grote versie aanschaft, als je huid heel gevoelig is. Maar als ik de andere reviews mag geloven, is deze creme heel fijn voor de heel gevoelige huid. Bij Skins kun je gebruik maken van de sample service, om de producten eerst te proberen voor je ze aanschaft.

Een merk om zeker eens verder naar te kijken! Je koopt Ren skincare onder andere bij Skins, de Bijenkorf en Hudsons Bay.

Liefs Iris


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *