Prentenboeken musthaves

Als juf heb ik al veel boeken, maar nu als moeder komen er nog veel meer bij. Dit zijn wat mij betreft echte musthaves!

Dit is een van de plekken met boeken in huis. We hebben er nog meer in de kast op zijn kamer staan, mijn eigen boeken staan op zolder en beneden in de woonkamer hebben we ook nog een plankje vol.

Ik ben heel erg fan van voorlezen bij kinderen, het is zo goed voor de ontwikkeling en vooral ook erg leuk. Elke dag overdag een paar verhalen en natuurlijk ook voor het slapen gaan, als onderdeel van het bedritueel.

Raad eens hoeveel ik van je hou
Een heel lief boekje over twee hazen, deze heb ik al talloze keren voorgelezen aan onze mini.

De mooiste vis van de zee
Deze kreeg hij tijdens de kinderboekenweek. Een echte klassieker, die ik zelf ook had toen ik klein was. Het verhaal van de ijdele vis, die uiteindelijk toch leert delen is heel leerzaam. De platen zijn kleurrijk en natuurlijk met glitterschubben ook fantastisch om naar te kijken.

Kikker
Hier staat toevallig Kikker is kikker, maar we hebben er hier nog meer van. De hele serie is super en er zit altijd een les in het verhaal. Er zijn boekjes die passen bij vriendschap, liefde en zelfs rouw.

Jij bent de liefste
Een gedichtenbundel, met hele lieve en grappige gedichtjes. Deze kreeg ik in mijn kraammand en het is inderdaad een heel leuk kraamcadeautje om te geven.

Ik wil de maan
Dit is een oldie, ik kreeg hem ooit als afscheidscadeau van mijn allereerste stagementor. Een heel lief verhaaltje over Mol die graag de maan wil pakken. De maan komt vaak terug in kinderboeken en speelgoed, altijd goed.

Kleine beer
De boeken ‘Ga je mee kleine beer?’ en ‘Welterusten kleine beer’ zijn zo leuk. De eerste kreeg de mini als kraamcadeautje, de tweede kocht ik afgelopen Kerst. Ik lees ze vaak voor bij het bedritueel, ze zijn precies lang genoeg en aan het einde vallen kleine beer en grote beer in slaap, perfect.

Nog even achter mijn oortjes kriebelen
Dit was een cadeautje van opa en oma voor de mini, een schot in de roos. Een boekje over een klein konijn, waar je op elke bladzijde iets moet doen. Op de rug tikken van klein konijn, hem lekker instoppen, achter zijn oortjes kriebelen en over zijn rug aaien. Een groot succes! Er is ook een versie over haren wassen en een over pijn na het vallen.

Dit artikel zou nog wel heel lang door kunnen gaan, maar voor nu zijn dit mijn musthaves. Wie weet schrijf ik er nog een in de toekomst, want er zijn zo vreselijk veel leuke boeken te koop.
Hou de boekhandel in de gaten, want er liggen regelmatig prentenboeken voor een prikkie te koop omdat ze ‘prentenboek van de maand’ zijn. Ook de actie ‘Geef een boek cadeau’ is gaaf, elk jaar komt er een prentenboek uit dat voor โ‚ฌ2 te koop is.

Liefs Iris

1 Reactie

  1. VWillemse
    februari 5, 2020 / 10:20

    Veel boeken ken ik nog van vroeger toen mijn kids nog kinderen waren, echte klasiekers , zo van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *