Pixi Beauty Lid & Line review

Dit product van Pixi Beauty ontving ik in de Styletone box van januari. Het merk ken ik wel, ik heb er al eerder producten van ontvangen. Dit Lid & Line potlood belooft drie functies in een te hebben, altijd handig. Vooral de oogschaduw leek mij interessant, met een sponsje als applicator. Je ziet dit de laatste tijd veel, maar ik heb het nog niet eerder geprobeerd. Is het een uitvinding of een flop?

Een smokey eye vind ik altijd lastig om te maken, vanwege mijn oogleden. Ik heb weinig bewegend ooglid over, dus het is al snel too much. Pixi komt daarom met dit Lid & Line potloodje. Het bevat oogschaduw, een eyeliner en een smudger in een product. Alles wat je nodig hebt dus!

De kleur die ik heb ontvangen is: Smoky Plum. Al lijkt hij meer bruin dan paars, als ik hem swatch. Ik moet zeggen dat ik dat niet heel erg vind, omdat ik bruin beter draagbaar vind dan paars.

Je koopt het product in een doosje, hierin zit het potloodje verpakt. Op het doosje vind je de ingrediënten en wat informatie over product. Een handige gebruiksaanwijzing staat er niet op, maar deze heeft het merk op Youtube staan.

Het potloofdje zelf is van groen plastic gemaakt, het voelt stevig aan, zeker niet goedkoop. Op het potloodje is aangegeven waar de oogschaduw, eyeliner en smudger zitten, zodat je de juiste dop eraf kunt halen.

Aan het ene uiteinde vind je de eyeliner. Een dun potloodje, wat je omhoog draait en dus niet hoeft te slijpen.

Aan het andere uiteinde vind je de smudger, een zacht en wit sponsje. Hiermee kun je de eyeliner en oogschaduw vervagen om de smokey look af te maken.

Als je het potloodje in het midden opendraait, komt daar de oogschaduw uit. Deze zit op een sponsje en kun je meteen ook daarmee aanbrengen. Ik vind dat er vrij veel oogschaduw op het sponsje zit, je kunt het niet doseren.

De eyeliner is zacht en goed gepigmenteerd. De oogschaduw had ik donkerder verwacht, maar is wel prima van pigment. Het voelt zacht aan, prettig. Wel vind ik het poeder door de matte finish wat moeilijker te blenden.

Hier zie je het product op mijn oog, ik heb zowel de eyeliner als oogschaduw gebruikt. Van beide ben ik niet heel erg onder de indruk. De eyeliner zie je nauwelijks. De oogschaduw is wel mooi, maar daar moet je echt een primer onder gebruiken. Dat heb ik hier niet gedaan en dan verdwijnt de oogschaduw al snel in de lijntjes.

Het concept vind ik leuk, het is ook handig om op reis mee te nemen. Maar als ik mijzelf opmaakt dan grijp ik toch sneller naar een paletten en mijn eigen kwasten. Ook vind ik de prijs hoog, zeker als je kijkt naar de hoeveelheid product. De eyeliner en oogschaduw bevatten beide maar 0,2 gram product, ik vind dat erg weinig. Meestal komt een eyeliner wel op 1 gram uit en een fullsize oogschaduw bevat gemiddeld 2 tot 2,5 gram.

Je koopt het Pixi Beauty Lid & Line potlood voor €19,45 bij Lookfantastic (gratis verzending).

Liefs Iris

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *