Philosophy Purity Made Simple Cleanser | Beauty

Een oude favoriet, de Purity cleanser van het merk Philosopy. Ik kocht hem laatst weer en besloot er na al die jaren eens een review over te maken.

Philosophy is een merk met allerlei producten, van parfum tot huidverzorging. Het wordt verkocht bij de ICI Paris XL en is niet heel goedkoop. Ik heb er een aantal parfums van, maar ook al meerdere douchegels van opgemaakt. De Purity Made Simple cleanser is geloof ik het eerste product dat ik van het merk probeerde, ik heb er al een aantal flessen van opgemaakt.

Laatst was ik op zoek naar een fijne cleanser en besloot ik deze weer eens te bestellen, altijd goed.

Het is een 3-in-1 cleanser, heel basic. Je kunt er in een keer je make-up mee verwijderen, je huid mee reinigen en tenslotte tonen. Daarna alleen een serum en of crème en je bent good to go. Mijn huid reageert er goed op en lijkt meer zuiver dan met een andere cleanser. Ook ideaal in combinatie met een gezichtsborstel zoals de Clarisonic.

De ingrediënten zie je hier. Geen SLS of SLES, maar zachte reinigers. Toegevoegde olie en glycerine om te hydrateren. Wel ook parfum, helaas. De cleanser is zacht in gebruik en droogt absoluut niet uit. Hij ruikt niet sterk en schuimt ook nauwelijks. Geschikt dus ook voor de gevoelige huid, mits je geen problemen hebt met parfum in huidverzorging. Gelukkig spoel je de cleanser af, dat scheelt al iets.

De verpakking is strak en simpel. Transparante fles met witte inhoud, zwart dopje en zwarte tekst. De dop heeft een handige opening, geen extra dopje. Makkelijk met doseren en hij blijft schoon. Een pompje had ook gekund, maar dat is met opbergen wat minder praktisch.

De cleanser zelf is wit, dun en ruikt heel zacht. Je verdeelt het met je handen over je gezicht, maakt het nat en masseert het in. Het schuimt nauwelijks, maar maakt wel zacht en goed schoon. Daarna afspoelen en je bent alweer klaar. Ik vind deze prettig voor in de ochtend, maar ook zeker ‘s avonds onder de douche.

Mijn huid reageert er goed op, niet droog en hij lijkt rustiger. Toppertje hoor, deze cleanser!

De Purity Made Simple cleanser kost €22 euro en is onder andere verkrijgbaar bij ICI Paris XL.

Liefs Iris

1 Reactie

  1. jantine
    juni 27, 2018 / 20:49

    Heerlijk spul! Ben inmiddels bezig met mijn 4e fles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *