Paastakken in huis

Bijna Pasen, dus tijd om eens te schrijven over paastakken. Staat zo gezellig en zeker in deze tijd is het een aanrader!

Pasen, je ontkomt er bijna niet meer aan. Ook niet, als je thuis zit en de deur niet uit gaat. Veel winkels spelen erop in en dat snap ik wel, na een paar eindeloos lange wintermaanden is het voorjaar dan eindelijk hier en kunnen we wel wat vrolijkheid gebruiken.

Al jaren heb ik ze, paastakken in huis. Ik koop ze zodra ze in de winkel liggen en kan er dan weken van genieten. Vaak wordt het alleen gedaan als je kinderen in huis hebt, maar dat hoeft dus helemaal niet.

Een leuke traditie, met of zonder kids. Het is een van de eerste jaarfeesten in het nieuwe jaar en hangt samen met de start van mooier weer, voorjaar en langer daglicht. Als de mini wat ouder is wil ik Palmpasen ook gaan vieren, maar voor nu houden we het alleen nog even bij de takken en het paasontbijt.

Je koopt ze bij de bloemist of supermarkt bijvoorbeeld. Die van mij komen bij Hema vandaan, daar hadden ze ze dit jaar ook (met hele leuke Takkie hangers voor erin, maar die heb ik kunnen weerstaan).

Daarna vul je een vaas met water, zet ze erin en ze zijn klaar om te versieren. Je kunt ze kaal laten, je kunt er lintjes in hangen en je kunt op heel veel plekken eitjes kopen om erin te hangen. Die van mij zijn van hout en komen bij Action vandaan. Ik heb ze zelf versierd met een watervaste stift, je koopt ze namelijk blanco. Ik hou van lekker vol, maar dat is natuurlijk helemaal je eigen smaak.

Heb jij paastakken in huis?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *