Oskia Renaissance cleansing gel

Een merk dat niet bekend staat als natuurlijk, maar dat zeker wel is. Ik probeerde de Renaissance cleansing gel van Oskia.

Het merk ken ik al, ik probeerde er al eerder het Renaissance masker van. Heerlijk masker, het is dan ook een vrij luxe merk. In een van de laatste Lookfantastic boxen die ik ontving zat deze cleanser.

Een tijd heb ik getwijfeld om deze te testen en erover te schrijven. Ik koop veel minder producten en als ik wat nieuws koop, is dat een duurzaam of natuurlijk product. Toen ik het merk opzocht op internet werd ik blij verrast, het is wel een natuurlijk merk!

Oskia maakt gebruik van natuurlijke bestanddelen, die vriendelijk zijn voor je huid en het milieu. De producten bevatten geen alcohol, SLS, siliconen, kleurstoffen, minerale olie en andere troep en zijn verpakt in verpakkingen die voor 98% gerecycled kunnen worden.

Top dus! Inmiddels heb ik hem al even in gebruik en ik ben enthousiast. Het gelijknamige masker zorgt bij mij voor een heel zachte en schone huid, dus ik had hoge verwachtingen.

Ik heb een kleine tube, met een draaidop. De fullsize verpakking is een pompflacon.

De cleanser is een gel-olie cleanser, die van gel verandert naar een olie zodra je hem inmasseert. De gel is roze en ruikt naar rozen, niet mijn favoriet, maar het is niet storend. Het is zuinig in gebruik en ik vind het gevoel van de gel op mijn huid heel prettig. Het verandert vanzelf in een olie, een grappig effect! Het haalt make-up gemakkelijk weg (ik gebruik nooit waterproof mascara, dus hier kan ik geen uitspraak over doen).
Daarna haal je de olie weg met warm water en een doekje. Ik gebruik vaak een wasbaar wattenschijfje, maar een washandje of een muslin doekje kan ook.

Na het reinigen is mijn huid heel zacht en schoon, heerlijk! Ik vind het vooral fijn om deze ‘s avonds te gebruiken, de olie verzorgt namelijk ook. De cleanser reinigt je huid van onzuiverheden, maar is totaal niet uitdrogend of irriterend.

Ingrediënten: Aprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Aqua, Cetearyl Olivate, Sucrose Laurate, Benzyl Alcohol, Sorbitan Olivate, Sucrose Palmitate, Parfum (Natural), Geraniol*, Dimethyl Sulfone (MSM), Citronellol**, Dehydroacetic Acid, Lactobacillus/Cucurbita Pepo Fruit Ferment Extract, Borago Officinalis Seed Oil, Sucrose Stearate, Linalool**, Retinyl Palmitate, CI77491 (natural iron oxide), Jojoba Esters, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. **Component of natural essential oils All Natural Ingredients.

Kortom, een hele fijne en zachte cleanser!

Je koopt de Oskia Renaissance gel cleanser voor €41,95 bij diverse webshops zoals Zalanco, Cult Beauty of Lookfantastic.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *