Omorovicza Cleansing Foam | Beauty

Een merk dat ik nog niet ken, Omorovicza. Ik ontving een kleine tube cleansing foam van dit Hongaarse merk en besloot deze te proberen, is het wat?

De geur allereerste niet. Die rook ik al toen ik hem even opende in de Lookfantastic unboxing video. Maar ja, dat zou geen reden moeten zijn om hem meteen maar links te laten liggen. Dus hij ging de douche in, time to test!

Volgens het merk zorgt de cleansing foam ervoor dat je make-up en onzuiverheden verwijderd worden zonder de huid uit te drogen. Geschikt voor alle huidtypen. Het bevat witte Lupine om de huid energie te geven en te revitaliseren. Maar ook koper, welke je huid moet detoxen en verfrissen. Niet alleen een cleanser dus, ook een make-up remover.

 

Klinkt goed! De verpakking vind ik er mooi uitzien. Wit, simpel en een lange platte tube. Mijn versie bevat 30 ml, de fullsize variant bevat 150 ml. Het is wel een prijzig merk, je betaalt ruim 50 euro voor een fullsize cleansing foam. Leuk dus om eens te proberen, maar de kans is heel groot dat ik deze zelf daarna niet nog eens koop.

De tube heeft een draaidop, wat ik zelf wel jammer vind. Ik snap het wel, want het is een sample. Maar met natte handen zo’n dopje terug op de tube draaien is niet ideaal. Luxeprobleem…

De cleanser heeft een aparte structuur, het is een soort dik schuim. Heel dun en luchtig. Eenmaal in aanraking met water kun je het laten schuimen en voelt het niet anders dan elke andere facewash.

Aqua (Hungarian Thermal Water), Glycerin, Sodium Cocoyl Isethionate, Sorbitol, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Saccharomyces (Hungarian Thermal Water) Ferment Extract, Limonene, Xanthan Gum, Parfum (Fragrance), Copper Gluconate, Linalool, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Phospholipids, Chlorella Vulgaris/Lupinus Albus Protein Ferment, Pectin.

De ingrediënten zien er prima uit. Op basis van Hongaars thermaal water en glycerine. Geen heftige sulfaten en een aantal extracten. Parfum staat halverwege de lijst, wat ik dan wel weer jammer vind. Het ruikt dan ook vrij sterk naar rozen en bloemen. Ik vind het een vreselijk muffe lucht, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik heb hem dan ook niet gebruikt om mascara mee te verwijderen, omdat ik dat met zo’n hoeveelheid parfum niet fijn vind.

Voor mijn gezicht vind ik hem super. Heel zuinig in gebruik en inderdaad niet uitdrogend. Natuurlijk gebruik ik daarna wel mijn gebruikelijke verzorging. Maar ik heb geen trekkerig gevoel achteraf, wat ik bij andere cleansers soms wel heb.

De prijs vind ik heel hoog, dat is de reden dat ik hem niet zelf zou kopen. Voor een verzorgingsproduct zou ik dat nog wel kunnen uitgeven, maar aan een reiniger niet. Maar voor zolang hij nog niet op is, ga ik er zeker van genieten.

Omorovicza koop je bij Lookfantastic.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *