Nø No Make Up serum & oogcreme

Dit merk kwam ik tegen in de DM, ik kende het nog niet, dus ik besloot het eens te proberen.. clean beauty!

De laatste tijd ben ik wat meer van de natuurlijke beauty. Ik vervang producten die ik kan ruilen voor een natuurlijker alternatief, zodra ze op zijn. Dat er bij de DM een heel schap met natuurlijke beautyproducten is, komt dan wel heel fijn uit.

DM heeft sowieso een fijn huismerk met biologische en natuurlijke producten, namelijk Alverde. Al vind ik daar ook veel producten niet zo fijn van, vanwege de geur bijvoorbeeld. Ik kwam nu Daytox en Nø No Make Up tegen, die er een stuk frisser en hipper uitzagen. Beide merken zijn ook beperkt in Nederland te koop, maar bij de DM heb je veel meer keuze.

Het merk Nø No Make Up is geen natuurlijk merk, maar ‘clean beauty’. Natuurlijke ingredienten zijn vaak fijn, maar als je een gevoelige huid hebt, kun je er alsnog op reageren. Nø No Make Up combineert de filosofie van natuurlijke producten met 100% veilig synthetische bestanddelen. Ook de gevoelige huid zou hier goed tegen kunnen en baat bij hebben dus. Ik heb zelf geen gevoelige huid, maar kan deze filosofie wel waarderen.

Ik probeerde het Retinol Serum en de Awake Today oogcreme. Ik heb beide producten al van The Ordinary en ik gebruik ze graag. Een retinol serum zorgt ervoor dat je huid straalt en wat strakker wordt. De oogcreme bevat caffeine en zorgt voor een wakkere blik en minder vocht.

Het Retinol serum is erg dun en voelt wat vettig aan. Deze gebruik daarom het liefst in de avond. Squalane verzorgt en verder zitten er oliën in zoals soaj olie en zonnebloemolie. De verpakking is handig, met een pipetje om te doseren. Je hebt maar weinig nodig en ondanks het vettige gevoel, trekt het wel snel in.

Merk ik veel verschil? Nee eigenlijk niet, maar dat merk ik bij mijn retinolserum van The Ordinary ook niet direct.

De oogcreme ruikt wat typisch, een beetje kruidig, maar ook citrusachtig. Niet mijn geur, om eerlijk te zijn. Het is een witte, dunne creme. Je hebt maar een klein beetje nodig voor beide ogen, dus je doet er lang mee. Het trekt snel in, zodat je weer verder kunt met je make-up als je zou willen. Ik vind het effect minder sterk dan de Caffeine solution van The Ordinary, dus ik wissel ze af. The Ordinary op dagen dat ik werk en deze oogcreme op dagen dat ik thuis ben.

Voor het serum betaal je bij de DM €16,95 (20 ml), de oogcreme kost €9,95 (15 ml). Het merk is ook bij Etos te koop, maar daar wel iets duurder.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *