Nivea Micellaire shampoo | Beauty

Jullie weten hoe gek ik ben op micellair water voor het verwijderen van make-up. Dan snap je vast ook wel dat ik deze nieuwe micellaire shampoos van Nivea heel graag wilde proberen!

Dit zijn ze! Flinke flessen van 400 ml, top. Er zijn twee varianten. Een groene voor normaal tot vet haar en een roze voor droog en beschadigd haar. Ik wilde beide proberen en kijken welke ik het fijnst vind.

De dop is top, je duwt erop en dan komt er een doseergaatje tevoorschijn. De fles is niet te stevig, waardoor je makkelijk kunt doseren. Door de platte en brede dop kun je hem ook op zijn kop bewaren als hij bijna op is.

Beide shampoos zijn transparant en redelijk dik van substantie. Ze ruiken wel allebei heel anders. De groene versie is heel fris en heeft een citrusgeurtje. De roze is juist heel bloemig en vrouwelijk.

De shampoo bevat geen siliconen, maar wel citrus melisse extract. Voor normaal tot vet haar, maar wel met een zachte reiniging en geschikt voor dagelijks gebruik.

Met SLES als reiniger, maar ook citrus melisse extract, macademia olie en castorolie. Parfum staat gelukkig helemaal onderaan.

De roze versie is geschikt voor kwetsbaar haar en een gevoelige hoofdhuid. Ook deze shampoo kun je dagelijks gebruiken door de zachte reiniging.

De reiniger is SLES en verder zie ik waterlelie extract, aloe vera, macademia olie, panthenol en castor olie. Ook hier staat parfum onderaan. Deze lijkt wat betreft bestanddelen iets meer verzorgend dan de groene versie.

Ik moet zeggen dat ik ook wel mijn twijfels heb bij deze shampoo. Micellaire reinigers zijn natuurlijk hip en is dit nu echt zo anders dan een gewone shampoo? Ach, het is in ieder geval wel origineel, want ik heb het nog niet eerder gezien.

Beide versies vind ik heerlijk, vooral de roze is qua geur mijn favoriet. De groene zorgt ervoor dat mijn haar langer schoon blijft dan ik gewend ben, fijn. Ik vind ze beide zacht reinigen en heel prettig. Zijn ze enorm bijzonder en moet je hiervoor naar de winkel rennen? Nee. Maar ik zou deze zo nog een keer kopen als ze op zijn en dat zegt toch wel wat.

De shampoos kosten €4,99 per stuk, een prima prijs voor 400 ml. Ik vind ze heerlijk!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *