Nip + Fab glycolic pads | Beauty

Pads met daarin een peeling, daar ben ik gek op. Je raadt vast al waarom.. snel en makkelijk! Ik kreeg deze pads van Nip + Fab in mijn Lookfantastic box om te proberen.

Nou, dat laat ik mij geen twee keer zeggen natuurlijk. Meteen op de foto en in het badkamerkastje, whoohoo. Ik probeerde al eerder pads van First Aid Beauty en die beviel prima. Ook heb ik een tweetal peelings van The Ordinary en Alcina, die je met een wattenschijfje aan moet brengen of weer moet afspoelen. Maar die pads.. die zijn verrekte handig!

Een klein doosje met daarin 10 pads, een sample verpakking om te proberen. Het doosje is nogal gammel, maar de fullsize van 60 pads is gelukkig steviger.

De pads zijn voor dagelijks gebruik en bevatten een glycolzuur peeling. Ze exfolieren je huid, zonder dat er een scrub aan te pas komt. Scrubdeeltjes kunnen je huid beschadigen, dat heb je met een zuur niet.

De pads zorgen voor een stralende huid, dankzij het glycolzuur. Dit helpt om de huidtextuur te verbeteren en de dode huidcellen te verwijderen. Door hyaluronzuur wordt je huid ook gehydrateerd en verder zitten er een aantal bestanddelen in die je huid kalmeren.

Aqua (Water), Glycerin, Glycolic Acid, Polysorbate 20, Sodium Hydroxide, PEG-12 Dimethicone, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Alcohol Denat. (SD Alcohol 40-B), Disodium EDTA, Globularia Alypum (Blue Daisy) Extract, Panthenol, Lactic Acid, Parfum, Limonene, Ethylhexylglycerin, Dehydroacetic Acid, Sodium Hyaluronate, Linalool, Geraniol, Citral.

Verder zie je op de lijst ook alcohol staan en parfum. Jammer, maar dit is bij peelings wel vaker het geval.  Ik heb er zelf geen last van. Mocht je een peeling zoeken zonder ‘troep’, dan zou ik je The Ordinary aanraden. Deze zijn alleen niet verkrijgbaar in de vorm van pads.

De pads zitten goed verpakt onder een stukje folie. Ik heb dit er meteen afgehaald, maar achteraf had ik het  misschien beter kunnen laten zitten. Na een paar weken had ik nog twee pads over, die ik wilde bewaren tot mijn spray tan eraf was. Helaas pindakaas waren die helemaal uitgedroogd.

De pads zijn net zo groot als een normaal wattenschijfje en goed nat (in het begin.. haha). Ze prikken niet en zijn heel snel en makkelijk in gebruik. Na gebruik is mijn huid schoon en zacht. Je gebruikt ze al op een schone huid, maar ik merk dat het net even wat extra’s doet. Zie ik een dramatisch verschil? Nee. Maar bij regelmatig gebruik zie je echt wel een frissere en schonere huid. Ik vind het heerlijk en blijf lekker peelen. De ene keer met pads, de andere keer met een toner of met een sterkere peeling.

Bij gebruik van een peeling, moet je er wel rekening mee houden dat je huid gevoeliger wordt voor de zon. Je haalt een laagje huid weg, dus je moet echt een SPF gebruiken om ervoor te zorgen dat je huid geen beschadiging oploopt. Ik gebruik dagelijks een factor 50, omdat ik dat heel belangrijk vind. Maar ben je dit niet gewend, dan moet je hier echt op letten na het peelen.

De Nip + Fab pads zijn verkrijgbaar bij diverse webshops, zoals Lookfantastic.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *