Natuurlijke beautyproducten

Meer en meer ben ik mij bezig aan het houden met natuurlijke beautyproducten. Ik vertelde al eens over wasbare wattenschijfjes, maar er is nog veel meer!

Helemaal over ben ik nog niet hoor, ik weet ook niet of ik dat kan. Maar hier en daar probeer ik een natuurlijk(er) alternatief. Voelt beter en als het werkt, dan is dat alleen maar fijn.

Wasbare wattenschijfjes
Hier heb ik al eens eerder over verteld. Inmiddels gebruik ik ze dagelijks, het bevalt mij prima. Ze zijn sinds kort ook te koop bij Holland & Barett, mocht je ze liever in de winkel kopen. Ik gebruik alleen nog maar gewone wattenschijfjes voor het verwijderen van mijn gelnagellak.

Bio wattenstaafjes
Toen ik de blog schreef over wasbare wattenschijfjes vertelde ik dat ik heel graag een alternatief wilde proberen voor wattenstaafjes. Inmiddels heeft Kruidvat ze in het assortiment, gemaakt van papier en biologisch katoen, volledig biologisch afbreekbaar. Ik heb ze van de DM, omdat ze daar nog net wat goedkoper zijn. Allebei een prima alternatief!

Natuurlijke deodorant
Hier schreef ik laatst al over. Ik gebruik graag de deo van Salt of the Earth, die helemaal natuurlijk is. Hij werkt niet zo geweldig als mijn favoriete Sanex, maar ik voel mij er wel prettiger bij. Overdag doet hij het prima, maar met een flinke wandeling of iets intensievers vind ik hem minder goed.

Skincare
Dit is een moeilijke, want hier kan ik nog niet zo heel goed natuurlijke alternatieven voor vinden. Ik heb bij de DM van het merk No Makeup een oogcreme gekocht om te proberen. Ook nam ik daar van het merk Daytox twee serums mee. Gelukkig zijn Image en The Ordinary ook redelijk oké, in ieder geval niet getest op dieren en zonder parabenen en andere zooi. Door de glazen verpakkingen heb je ook minder plastic afval (alleen nog het pipetje).

Haarproducten
Hierbij was ik nog niet duurzaam bezig. Altijd plastic flessen.. Maar ik heb ooit de shampoobars van Lush gebruikt en dit werkt prima. Ik kocht dan ook twee shampoobars bij de DM om te proberen. Een van Alverde en een van het merk Foamie. Ik ben benieuwd of ze goed bevallen.

Plasticvrij en helemaal natuurlijk is mijn beautyroutine nog niet. Maar producten zoals wattenschijfjes en staafjes vind ik makkelijk te vervangen en dat scheelt al een heleboel. Merken spelen er steeds meer op in, zodat het makkelijker wordt om natuurlijke en duurzame producten in de drogisterij te kopen. Super!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *