Natuurlijke babyverzorging

Als je zwanger bent, ga je ook producten aanschaffen voor de verzorging van je baby. Ik vertel je over natuurlijke babyverzorging!

Het merk voor babyverzorging is natuurlijk Zwitsal, wie is er niet mee opgegroeid. Maar tegenwoordig kun je uit veel meer merken kiezen als je in de drogist staat. Ook wat meer natuurlijke merken, als je kindje een heel gevoelig huid heeft bijvoorbeeld. Of omdat je daar zelf de voorkeur aan geeft.

Voordat je baby geboren wordt, zul je al het een en ander cadeau krijgen. Ik kreeg heel Zwitsal pakket van mijn zusje en wat producten als kraamcadeautjes. Maar ook in de gratis babyboxen, zit van alles. Je hebt eigenlijk maar weinig nodig, dus je hebt al snel meer dan genoeg.

Essentieel zijn een wasgel, een (bad)olie, een vette crème en iets om de billen mee te verzorgen. Al het andere is leuk, maar vooral voor de afwisseling. Met de producten doe je enorm lang, dus je hoeft echt geen voorraad in te slaan als het bij Kruidvat in de aanbieding is.

Voor onze mini gebruiken we van alles door elkaar. Zwitsal, omdat het zo lekker ruikt en zijn huid ertegen kan. Maar ook Rituals, Weleda en Naif. De laatste drie zijn natuurlijke merken. Waarvan Weleda de meest natuurlijke, dat straalt het merk ook uit.

De huid van je baby is veel dunner dan die van ons, neemt meer van de producten op en daarom is het goed om op de bestanddelen te letten. In veel goedkopere producten, maar ook in Zwitsal, zit parfum. Als je het huidje van begin af aan blootstelt aan parfum en chemicaliën, dan kan het daar gevoelig voor worden of een allergie voor ontwikkelen.

Of je volledig voor natuurlijk wilt gaan, of juist niet, dat is natuurlijk aan jezelf. Ik kies voor een middenweg, omdat onze kleine verder geen moeilijke huid heeft en die gele flessen zo vreselijk lekker ruiken. De ene keer een natuurlijk merk, de andere keer in bad met Zwitsal. Maar als een product op is, dan kijk ik naar een natuurlijk alternatief om het mee te vervangen.

Liefs Iris

4 Reacties

 1. VWillemse
  november 15, 2019 / 10:43

  In de tijd dat mijn kids nog klein waren had je bar weinig keus en koos ik daarom voor Weleda, wat ik ook helemaal prima vond want het werkt goed en ruikt lekker.
  Maar als ik nu zou mogen kiezen zou ik zéker voor de Rituals gaan.
  Hoewel ik de volwassen lijn veel te geparfumeerd vind is deze voor de kleine mensjes echt suuuuuper fijn.

  • Iris
   Auteur
   november 17, 2019 / 08:40

   Ja ik ken ook echt alleen Zwitsal van vroeger, dus ik ben blij dat er nu zoveel keuze is, ook in natuurlijke producten.

 2. Lola
  november 16, 2019 / 23:06

  De zwitsal naturals lijn is een mooi verpakte leugen. Leuke groene verpakkingen en een toevoeging “naturals”. Neem even een kijkje in de ingrediëntenlijst en je ziet helaas een hoop schadelijke stoffen.
  Wij gebruiken naïf en petit & jolie.

  • Iris
   Auteur
   november 17, 2019 / 08:39

   He jammer, het leek een alternatief. Zal het artikel aanpassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *