Musthaves voor in de kraamweek | Zwanger

De kraamweek, een week die toch wel in een roes voorbij is gegaan. Alles is nieuw en wennen, maar er zijn zeker dingen die het mij die week makkelijker hebben gemaakt!

De kraamweek is een bijzondere tijd, je bent net ouders geworden en je leven staat heel even op zijn kop. Mijn bevalling was zoals ik graag wilde, thuis. Het ging snel en ik vond het ontzettend meevallen. Wat mij dan weer onwijs is tegengevallen is het herstel ervan. Ik had vooraf veel tips gelezen en van alles aangeraden gekregen. De tips die mij heel goed zijn bevallen deel ik met jullie!

Hema boxers
Iets met heel groot kraamverband.. Boxers zitten lekker en als je een beetje goede uitkiest knellen ze ook niet. Niet heel charmant, wel heeeeel handig. Ik had deze van Hema.

Rietjes
Water drinken tijdens de bevalling en de dagen op bed erna… Ik was heel blij met rietjes!

Matrasbeschermers van Kruidvat
Tijdens mijn bevalling was ik al door de hele voorraad uit het kraampakket heen, dus voor de kraamweek heb ik extra moeten aanschaffen. Je kunt ze van de merken kopen die ook in een kraampakket zitten, maar Kruidvat is precies hetzelfde en een stukje goedkoper. Liggen bij de incontinentiematerialen (jup) in een groene verpakking met 5 stuks.

Hervulbaar flesje water
Je moet goed drinken na je bevalling, zeker als je ook borstvoeding geeft. Maar telkens opstaan en voor jezelf nieuw water inschenken is niet altijd handig. Dus een flesje vooraf vullen of een karaf binnen handbereik hebben staan is een goed plan.

Katoenen pyjama
Ik hield het bij simpele zwarte hemdjes van Hema, als ze maar van katoen zijn. Je krijgt het namelijk bloedheet tijdens de bevalling en ook in de kraamweek kun je in ene behoorlijk gaan zweten. Lekker luchtig katoen dragen dus!

Beschuit hamsteren
En die muisjes ook maar meteen natuurlijk. Of vooraf een ander kraamhapje maken dat klaarstaat voor de eerste visite. Wij hielden het in de kraamweek rustig qua bezoek, alleen wat familie. Maar alsnog is het heel Β handig om een paar rollen beschuit voor het grijpen te hebben staan om te kunnen aanbieden.

 

Douchekruk
Wat een toptip was dit! Ik dacht eerst, wat een onzin. Maar ik voelde me zo slap door al het bloedverlies dat ik al blij was om niet flauw te vallen tijdens het douchen. Zittend douchen is dan heerlijk en een stuk minder vermoeiend. Gewoon huren dus dat ding, als je klossen en ondersteek gaat halen.

Kotex night
Dit is net zoiets als de matrasbeschermers.. vooraf denk je, er zit vast genoeg in het kraampakket. Maar ik had pech en had van zowel de matrasbeschermers als het kraamverband veel meer nodig. Dat verschilt per vrouw, dus dat weet je vooraf niet. Als je in het ziekenhuis bevalt hebben ze alles daar en gebruik je het kraampakket alleen indien nodig. Beval je thuis dan is dat ding al half leeg voor je je baby in je armen hebt. Kraamverband heb je bij de drogist van dezelfde merken als in de kraampakketten. Maar Kotex night in de zwarte verpakking is precies zoals kraamverband. Vaak ook met 1+1 gratis aanbieding bijvoorbeeld, waardoor dit een stuk voordeliger is.

Geboortekaartjes vooraf zoveel mogelijk klaarmaken
Wij hadden de geboortekaartjes al helemaal uitgezocht en gemaakt in mijn verlof. Hij stond startklaar en alleen de geboortedatum, tijd en het gewicht moesten na de bevalling nog worden aangevuld. Ook had ik tijdens mijn verlof al de enveloppen besteld, waar ik de adresstickers en postzegels al op had geplakt. Alleen een kwestie van laatste dingen toevoegen, bestellen en daarna in de enveloppen schuiven (dat laatste deed mijn lieve zusje voor mij). Als je ergens geen zin en tijd voor hebt in de kraamweek is het wel allerlei dingen voor de kaartjes regelen.

Mocht je nog meer tips hebben voor mommy’s to be, dan kun je ze delen in de comments!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *