Murad Essential-C Day Moisture

Een dagcrème met SPF erin, dat is ideaal. Vaak is dat een lage factor, maar de Murad Essential-C Day Moisture bevat SPF 30, top! Ik heb de crème uitgeprobeerd de afgelopen tijd.

De tube ontving ik in de Lookfantastic Box. Sinds ik die heb wissel ik veel af met dagcrèmes omdat er elke maand wel een in de box zit. Soms een sample, daar ben je dan snel doorheen. Op zich niet erg, want ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen.

Het is een klein tubetje van 10 ml, dus je doet er ongeveer een maand mee. Het zit verpakt in een doosje, luxe hoor. De verpakking zelf is nogal saai, een transparante tube met oranje details.

Hier zie je de bestanddelen, wat een lange lijst! Maar het ziet er goed uit, geen alcohol of siliconen vooraan. Parfum wel, maar helemaal onderaan. Verder allerlei extracten zoals druivenpitolie, ginkgo en biloba.

Dit zijn de bestanddelen die zorgen voor de SPF 30 tegen de zon. Het zijn chemische filters, die geen witte waas achterlaten. Omdat het in de huid opgenomen wordt en de stralen absorbeert, is een chemisch filter handig in een gezichtscrème. Het tegenovergestelde is fysisch filter welke een laagje legt op de huid, dat de straling weerkaatst.

De tube is klein, maar is wel lekker zacht waardoor je makkelijk alle inhoud eruit krijgt. Geen geknoei, gelukkig. Zowel deze mini als de fullsize hebben een draaidop. Dat is veiliger in je toilettas, maar wel meer gedoe met openen elke dag.

Door de toegevoegde vitamine C krijgt de huid meteen een opkikker en ziet deze er fris en stevig uit. Wel is vitamine C een lastig ingrediënt, het is al snel niet meer werkzaam. De tube is niet luchtdicht en er kan daglicht doorheen, waarschijnlijk is het dus al snel uitgewerkt.

Ik vind het een fijne dagcrème in gebruik. Trekt snel in en geen witte waas, voedt goed genoeg. Ik vind het ook ideaal dat er een factor 30 in zit, gezien ik het liefst een hoge spf gebruik dagelijks. Zeker nu ik zwanger ben moet ik daar goed op letten. Dat scheelt weer een extra crème ‘s morgens. Als je echt de zon in gaat dan moet je natuurlijk wel om de paar uur smeren.

Hij is helaas wel duur, je betaalt zo’n 70 euro voor een tube van 50 ml. Dat is prijzig, al is het wel echt een fijn product. Ik gebruik op dit moment graag mijn Bioré SPF van een euro of 8, al moet ik daar dus wel een extra tubetje voor gebruiken.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *