Moeder Genoeg

Florine Duif schreef dit boek om moeders te helpen trouw te blijven aan zichzelf en meer handvaten te geven in het moederschap. Ik verslond het!

Allereerst is het boek een plaatje om te zien. Een illustratie met zachte kleuren en een harde, dikke kaft. Deze misstaat absoluut niet in je boekenkast of op je salontafel.

Daarnaast is het boek heel prettig geschreven en opgedeeld in duidelijke hoofdstukken. Veel tips, opdrachten en vooral herkenbaarheid.

Het eerste hoofdstuk gaat over Florine zelf, over hoe zij veranderd is sinds ze moeder geworden is. Ik vind dit heel herkenbaar. Na de geboorte van mijn zoon ben ik mij anders gaan voelen. Er is een leven voor het moederschap en een leven als moeder. De bewondering voor mijn lichaam, dat leven heeft gemaakt en gegeven en de wereld die ik van een andere kant bekijk.

Daarna lees je hoofdstukken over je gevoel volgen, spiritualiteit, schuldgevoel in het moederschap, de relatie met je eigen ouders, je werk, vriendschappen, huishouden, selfcare, de maancyclus en je eigen cyclus. Heel veel informatie, inzichten en allemaal even prettig geschreven.

Hoewel je echt wel weet dat je nooit alle ballen in de lucht kunt houden, is het fijn om dit te lezen. Om te lezen dat je als moeder goed genoeg bent, je jezelf niet mag vergeten en dat je die balans echt (weer) gaat ontdekken.

Een aanrader! Je koopt hem voor €20,99 bij de (online) boekhandel.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *