Mijn visionboard voor 2019 | Persoonlijk

Elk jaar maak ik er een, al jaren eigenlijk. Een canvasbord met allerlei plaatjes en woorden die mij inspireren voor het volgende jaar. Dit is mijn visionboard voor 2019!

Hier is hij dan, heel spannend is het niet hoor! Hij is dit jaar kleiner dan voorheen, omdat ik minder de behoefte had om ermee aan de slag te gaan. Ik heb zo’n mooi jaar achter de rug met zoveel mijlpalen, dat ik niet zoveel meer te wensen heb voor mijn gevoel. Ik wil vooral genieten van wat ik nu heb en tijd een aandacht besteden aan de dingen die ik belangrijk vind.

Een fijn en nieuw thuis creëren, genieten van mijn gezin en meer tijd voor elkaar hebben. Voor zowel mijn lieve vriendinnen als mooie gezin. Want wat wil ik nog meer? Ik heb een mooi huis, ga straks verhuizen naar een nog mooier huis, een lieve man en onwijs mooi gezin. We hebben het goed samen en daar kan ik alleen maar heel blij en dankbaar om zijn.

Een visionboard helpt je om je doelen scherp te houden, omdat je er bewust mee bezig bent tijdens het maken en daarna nog vaak je gedachten laat passeren. Ik wilde naast liefde, familie, thuis ook graag lezen en yoga/mindfullness erop hebben staan. Omdat ik veel te weinig lees en dat eigenlijk heel leuk vind, ik zou dat meer moeten doen. Ook vond ik de yoga tijdens mijn zwangerschap heel fijn en wil ik hier wel mee doorgaan. Mindfullness om wat meer stil te staan in het hier en nu en daarvan genieten.

Zo’n bord maken is eigenlijk heel simpel. Ik verzamel het hele jaar door tijdschriften en bewaar deze op een vaste plek. Ik ga er op een middag rustig voor zitten en blader de tijdschriften door, alles wat mij aanspreekt knip of scheur ik uit. Daarna ga ik zitten puzzelen met de plaatjes en woorden. Niet alles komt er uiteindelijk op, alleen wat op dat moment goed voelt. Ik plak alle grote afbeeldingen eerst op, daarna de kleintjes en de woorden. Het valt vaak vanzelf op zijn plek. Daarna een mooi plekje zoeken in huis en klaar!

Wat heb je nodig?

 • Canvas bord van Action (ik heb nu een kleine platte gebruikt uit een set van 3)
 • Fotolijm (deze zie je niet zitten als het opgedroogd is)
 • Een schaar
 • Een stapel tijdschriften of plaatjes geprint vanaf internet

Mijn visionboard staat altijd op de slaapkamer. Ik vind het niet fijn om zoeits in de woonkamer te bewaren, maar wil hem wel meerdere keren per dag even ‘zien’. Op deze manier kan ik er nog even naar kijken voor ik ga slapen, maar zit ik er niet de hele dag tegenaan te kijken.

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Cindy
  januari 7, 2019 / 14:06

  Leuk om te zien. Maak ze nooit, tot ergens een jaar geleden. Wilde graag in mei 2019 naar Florida, dan
  word ik 50. En dan met dolfijnen zwemmen op de dag zelf. Financieel best wel een uitdaging… heb (wel gewoon in Word haha) ook zoiets gemaakt, met allerlei plaatjes van dingen in Florida, het getal 50, jaartal 2019 enzo.
  Paar keer geprint en overal in huis opgehangen.
  Door een financiële meevaller gaat het nu toch gebeuren. En ga ik 2 weken in mei naar Florida.
  Dus het werkt wel!
  Wellicht moet ik zoiets ook maar voor dit jaar maken. Ik wens mezelf vooral geestelijke rust, na mijn burnout.
  En mindfulness ga ik ook weer oppakken. Afgelopen zomer als soort van therapie gedaan.

  • Iris
   Auteur
   januari 8, 2019 / 12:39

   Wat goed dat het gelukt is! Ergens geloof ik wel dat je door zo’n bord toch onbewust bezig blijft met iets waardoor het lukt. Hoop dat je andere wensen ook uitkomen, zou fijn zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *