Mijn skincare routine

Huidverzorging, de laatste jaren is mij dat steeds meer gaan boeien. Ik deel de producten die ik op dit moment gebruik met jullie!

Waar ik vroeger heel veel make-up had en huidverzorging maar bijzaak was, is dat nu juist andersom. Ik was begin 20, had een prima huid en het maakte niet echt uit wat ik smeerde of gebruikte. Wel was/ben ik altijd heel trouw met het reinigen van mijn gezicht.

Maar de interesse in make-up verminderde en ik begon steeds meer te genieten van een lekkere crème of een serum. En zeker nu ik de 30 gepasseerd ben is het heel belangrijk goed voor mijn huid te zorgen. Vroeger was een luxe crème leuk, kocht ik af en toe als het kon. Maar nu ben ik bereid meer aan huidverzorging uit te geven, omdat ik het leuk en belangrijk vind. Wat overigens niet betekent dat huidverzorging altijd duur moet zijn, zeker niet.

De routine ‘s morgens ziet er zo uit:
– Reinigen met een cleanser (Image Ormedic of Neutrogena hydro boost)
– Een licht serum (Balea Aqua of The Ordinary Buffet) en een oogverzorging.
– Een moisturizer met SPF (Biore Aqua Rich of Image Prevention)

‘s Avonds is dit mijn routine:
– Make-up en/of SPF verwijderen met micellair water of een cleanser. Vaak is het make-up eraf en daarna een cleanser onder de douche. Double cleanse, elke avond.
– Een serum (The Ordinary Buffet)
– Retinol/niacinamide (wissel ik af)
– Een lekkere moisturizer (op dit moment Clinique Moisture Surge)
– Na het tanden poetsen nog een verzorgende lipbalm en klaar!

De cleansers van Neutrogena vind ik super, heel mild. Bij de cleansers van Image heb ik echt het gevoel dat het werkt. Zeker de Ageless variant, voel je werken op de huid. Je moet hem wel opbouwen, ik gebruik hem nu twee dagen in de week, opbouwend naar elke dag. Als ik deze heb gebruikt doe ik niet nog een exfoliant daarna, dat is teveel.

Qua oogverzorging wissel ik af tussen de Clinique Moisture Surge hydro filler en de The Ordinary caffeine solution. Beide prima!

De producten van Clinique en Image zijn redelijk prijzig, ongeveer 30 euro per stuk. De Prevention moisturizer kost 50 euro. De cleansers zijn heel zuinig in gebruik, dus ik vind het ze zeker waard. Clinique is regelmatig in de aanbieding, dat scheelt. Maar ook zeker niet de goedkoopste optie. Ik vind de skincare van The Ordinary ook erg goed, een aanrader. Hiervan liggen de prijzen een stuk lager. Ze hebben een fijne moisturizer (Natural Moisturizing Factors 100 ml) voor €7,70 en allerlei exfolianten en serums. Prima betaalbaar en gewoon te koop bij Douglas.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *