Mijn schoonmaak’kit’

Tijdens het schoonmaken gebruik ik een emmer met daarin een aantal schoonmaakmiddelen en hulpmiddeltjes. Soms krijg ik wel eens de vraag wat erin zit en wat die spuitflesjes toch zijn. Eigenlijk niets bijzonders, maar die spuitflesjes zijn toch wel heel erg handig. Ik laat jullie zien welke producten ik gebruik om mijn huis schoon te houden.

De emmer die ik gebruik heb ik eens gekregen, maar volgens mij komt hij bij Xenos of Big Bazar vandaan. De emmer zelf gebruik ik bijna nooit, het is vooral handig om alles in te bewaren en mee te slepen.

In/aan de emmer zitten de volgende dingen:

 • bleekmiddel
 • glasreiniger
 • kalkreiniger
 • rol keukenpapier
 • raamwisser
 • schuurmiddel
 • stofwisser
 • spuitfles azijn/water
 • spuitfles desinfecterende reiniger
 • spuitfles allesreiniger
 • spuitfles vloerreiniger
 • spuitfles superreiniger

Naast de inhoud van de emmer gebruik ik wekelijks een schuursponsje en drie microvezeldoeken. Het schuursponsje knik ik in twee delen, een voor de keuken en een voor de badkamer. De doekjes hebben drie kleuren, blauw voor glas, groen voor allesreiniger en de grijze gebruik ik voor de badkamer.

De glasreiniger spreekt voor zich neem ik aan. Ik gebruik het liefst Glassex, dit geeft minder strepen dan een huismerk. Ik gebruik dit ook voor de glazen deuren in de douche.

De kalkreiniger gebruik ik voor de muren in de badkamer en douche.

Bleekmiddel en de desinfecterende reiniger gebruik ik voor het toilet. Deze spray ik eerst in met desinfecterende reiniger, dan gooi ik er bleek in en na 5 minuten neem ik het af met keukenpapier en borstel ik de binnenkant schoon.

Schuurmiddel gebruik ik voor mijn bad en de wastafel, maar ook voor de wasbak in de keuken. Even schrobben met de schuurspons, wegspoelen en nadrogen.

De stofwisser is van Action en gebruik ik om af te stoffen, dit gaat heel snel met zo’n ding. De meubelen en tafels neem ik daarna af met allesreiniger.

De spuitflesjes zijn handig om niet een hele emmer sop te hoeven maken. De flesjes vul ik met een dopje reiniger en vul ik aan met water. Ze zijn redelijk snel leeg, dus staan nooit lang met hetzelfde water. De fles met azijn/water gebruik ik om rvs weer glimmend te krijgen en het werkt ook voor de spiegels. De fles desinfecterende reiniger gebruik ik voor het aanrecht en het toilet. De allesreiniger voor alle andere dingen. De vloerreiniger is handig bij het dweilen. Ik spray een gedeelte van de vloer in en ga er daarna overheen met de dweil. De spuitfles superreiniger gebruik ik niet elke week,Β die is voor hardnekkig vuil en komt meestal goed van pas bij de afzuigkap.

Verder heb ik altijd soda in huis, maar niet standaard in de emmer. De raamwisser gebruik ik alleen tijdens het lappen van de ramen (om de zoveel maanden).

Heb jij ook een schoonmaak’kit’?

Liefs Iris

4 Reacties

 1. Mariska
  april 23, 2015 / 08:51

  Handig artikel dit zeg! Heb alleen een vraag. Waar heb jij die spuitflesjes vandaan?

  • Iris
   Auteur
   april 23, 2015 / 20:52

   Ikea! Maar je hebt ze ook bij Action, Blokker etc.

 2. april 23, 2015 / 14:09

  Wat een handig systeem. In een spuitfles doen is idd een goed idee, ga ik voortaan ook maar doen.

 3. april 27, 2015 / 00:43

  Ik heb ook laatst een lege spuitfles (van Dasty) schoon gemaakt en gevuld met alles reiniger. Veel handiger als een emmer vullen met water en dan schoonmaken (waardoor je uiteindelijk met vuil water zit te poetsen….)
  Maar dit ziet er wel heel handig uit zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *