Mijn favoriete kookboeken

Kookboeken, daar heb ik er redelijk wat van. Vandaag laat ik jullie mijn favorieten zien, hier kook of bak ik regelmatig iets lekkers mee!

De kookboeken die ik vaak gebruik bewaar in de keuken. Een paar op een rek boven het aanrecht, maar ik heb ook een mandje staan met daarin een berg kookboeken.

Op zolder staat een hele serie Jamie Oliver kookboeken, die kocht ik vroeger graag, maar ik kook er nauwelijks meer uit. Ik heb ontdekt dat ik vooral fan ben van snelle recepten. Ik ben nu eenmaal geen die-hard keukenprinses en sta dus niet graag heel lang in de keuken.

Dat de kookboeken van Lekker en Simpel tot mijn favorieten behoren verrast je dan ook vast niet. Ik ben hier al jaren fan van en heb ze allemaal. Deze twee staan binnen handbereik in de keuken, ik pak ze heel vaak. Simpele recepten, die iedereen kan maken en ook altijd lekker zijn.

Bakken, dat vind ik enorm leuk om te doen. Vroeger deed ik het regelmatiger dan nu, maar ook nu ben ik nog gek op koekjes bakken. Het linkerboek is van Ellouisacooking en staat bomvol koekjesrecepten. Met Marokkaanse twist, I love it.

De rechter is Uit de keuken van Fatima, net als Ellouisacooking een instagrammer die ik al erg lang volg. Met allerlei lekkere Marokkaanse recepten, heerlijk!

Deze twee heb ik nog niet zo lang, ik kreeg ze dit jaar voor Sinterklaas. Beide van Laura’s Bakery, bekend van haar blog. In het linkerboek staan heel veel bakrecepten. Basisrecepten voor koekjes, cake, biscuit, bladerdeeg, quiche.. Ideaaaaal.

In het rechterboek staan meer dan 150 recepten voor borrelhapjes. Superhandig voor wat lekkers bij een film op de bank, voor een borrel of een verjaardag. Uniek ook wel, want een boek vol borrelhapjes kende ik nog niet.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *