Mijn ervaring met The Ordinary | Beauty

Een nieuw merk wat je echt MOET leren kennen is The Ordinary. Het is zo fijn en heeft mij zo verrast, dit is mijn ervaring!

The Ordinary is een bijzonder merk. No nonsense, eigenlijk precies zoals een huidverzorgingsmerk moet zijn vind ik. Maar het is wel even puzzelen. Geen kant en klare dag- en nachtcrèmes, maar pure en werkzame stoffen. Wat voor huid heb ik? Wat voor huidproblemen heb ik? Wat past daar dan bij? Je kunt binnen het assortiment dan een aantal producten kiezen en daar een routine mee opbouwen. Je gebruikt dan een aantal producten achter elkaar die bij elkaar en bij jouw huid passen.

Mijn huid is gecombineerd. Ik heb een vette t-zone en verder een normale huid. Grove poriën, mee-eters rondom mijn neus en ik glim snel. Voor mijn huid wil ik het liefst producten die hydrateren, maar ook matteren en mijn huid egaler maken.

Nu ik wat ouder word ben ik meer op zoek naar hydraterende producten en moet ik ook gaan denken aan anti ageing producten. Ik wil wat meer aandacht in mijn verzorgingsproducten steken, niet per se dure producten, maar wel graag dingen die echt werken.

ordinary1

Mijn The Ordinary routine

Voor overdag gebruik ik deze drie producten: Eerst de Hyaluronic Acid, daarna het Balea Aqua serum en daarna de Azelaic Acid Suspension. Tenslotte nog een SPF50 en dan een primer.

In de avond gebruik ik eerst de Retinoid 2%, daarna de Hyaluronic Acid en een SkinChemists serum, als laatste de Moisturizing Factors moisturizer.

Hyaluronzuur in combinatie met een serum zorgt voor een hydratatieboost, zonder mijn huid vet te maken. De Azelaic Acid Suspension is een dikke substantie die zorgt voor een huid met ene egale look en mooie glow. Dit is wel een product dat je in combinatie met een zonnefactor moet gebruiken. In de Azelaic Acid Suspension zitten siliconen, waardoor het meteen een goede basis is voor je make-up.

‘s Avonds gebruik ik een retinoid. Dat is een een vorm van retinol die tekenen van huidveroudering tegengaat. Het maakt de huid ook gladder en egaler. Daarna gebruik ik weer hyaluronzuur in combinatie met een serum. Ik sluit af met een simpele, maar voedende moisturizer.

Mijn ervaring

Week 1: Ik ben razend enthousiast. Wat leuk om dit te proberen en wat ben ik er blij mee. Even zoeken nog naar de juiste combinaties en wanneer ik wat wil gebruiken. Maar dit heb ik al snel door. De Azelaic Acid Suspension werkt goed als primer, waardoor ik de primer die ik ook van het merk heb besteld nog even links laat liggen. Mijn huid reageert goed op de producten, geen irritatie.

Week 2: Nog steeds tevreden. Ik merk kleine pukkeltjes op en soms wat rode plekjes. Dit kan komen door de Retinoid, die staat hierom bekend. Niks ernstigs, hier moet je soms even doorheen als je aan nieuwe producten voor je huid begint.

Week 3: De pukkeltjes trekken weg en ik merk een meer stralende en egale huid. Ik heb plezier in het aanbrengen van de verschillende stappen. Natuurlijk gebruik ik ook nog mijn eigen producten, zoals mijn vertrouwde Balea serum en een serum dat ik bij de Lookfantastic box kreeg. Misschien wil ik deze op den duur nog wel gaan vervangen voor serums van The Ordinary.

Week 4: Nog een aantal kleine rode onzuiverheden, verder is mijn huid meer egaal en rustig. De routine is prima te doen en ik vind het echt een verwenmomentje elke ochtend en avond. Ik ben inmiddels ook al aan mijn tweede tube natural moisturizing factors begonnen, dat zegt genoeg. Op dit moment zijn de lactic acid, niacinamide, het buffet serum en de cafeïne solution naar mij onderweg.

The Ordinary koop je via de website van DECIEM, maar ook bij Lookfantastic, Beautybay en Asos.

Liefs Iris

4 Reacties

 1. Cindy
  mei 4, 2017 / 08:27

  Fijn dat het zo goed bevalt. Wil ook eens wat gaan bestellen, maar heb nog zoveel liggen, zucht… haha.
  Wist eerst niet zo goed hoe je moest bekijken wat voor jouw huid geschikt is maar heb een mooi overzicht gevonden.
  Over een tijdje toch maar eens wat proberen.

  • Iris
   Auteur
   mei 8, 2017 / 19:04

   Op de site van The Ordinary staat een overzicht inderdaad. Maar er zijn inmiddels al veel reviews online waar je informatie uit kunt halen. De klantenservice van Deciem schijnt ook super te zijn met adviseren!

 2. Noortje
  mei 7, 2017 / 23:46

  Dus al de bovengenoemde producten zijn voor de gecombineerde huid? Ik ben ook zooo benieuwd naar dit merk! Heb precies dezelfde huid als jij!

  • Iris
   Auteur
   mei 8, 2017 / 19:05

   Ja, dat vind ik wel. Zeker de azelaic acid, die is erg fijn. Retinoid en hyaluronzuur kunnen voor alle huidtypen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *