Mijn ervaring met Hello Fresh | Lifestyle

Dat ik lekker decadent mijn boodschappen laat bezorgen, weten jullie vast al. Via een collega konden we een gratis Hello Fresh box proberen, dat liet ik mij geen twee keer zeggen!

Het toppunt van luxe, niet eens meer hoeven nadenken over wat je gaat eten. Je kiest wat gerechten uit die je lekker lijken en alles wordt netjes bezorgd. Hello Fresh ken ik al een tijd, maar ik probeerde het nog nooit zelf. Wel hoor ik er altijd hele goede verhalen over. Ik vind het simpelweg te duur, daarom probeerde ik het nooit. Nu we gratis een box konden bestellen, deed ik dat natuurlijk meteen.

Inloggen, recepten kiezen en daarna een bezorgmoment. Wat ik fijn vind, is dat je zelf kunt kiezen uit een groot aantal recepten. Ik ben geen makkelijke eter en zou het nooit doen als ik vooraf niet wist wat erin zou zitten. Nu kan ik selecteren op ingrediënten waarvan ik weet dat ze gaan smaken. Of je kiest juist dingen die je helemaal nog niet kent. Het is niet allemaal mega culinair gelukkig, een simpele pasta kan ook.

Daarna het bezorgmoment, ook daarin heb je ruime keuze. Niet 1 moment in de week, maar bezorging op meerdere dagen en tijdstippen. Handig, zo weet je zeker dat het moment je uitkomt.

Daar is hij dan, wat een enorme doos!

Binnenin keurig de drie gerechten apart in doosjes/zakjes verpakt. Bovenop de recepten lagen nog een aantal boekjes en een envelop met daarin de recepten.

De recepten zijn op A4 formaat, duidelijk stap voor stap met plaatjes beschreven. Er staat ook op welke ingrediënten je zelf nog moet toevoegen. Je krijgt dus niet 100% in de box, je hebt zelf ook nog wat dingen nodig. De meeste daarvan heb je standaard in huis, denk aan olijfolie, peper en zout. Wel even handig om vooraf te checken, voor het geval je iets mist.

In de zakjes/doosjes zitten de ingrediënten per gerecht, dus je pakt er 1 uit de koelkast en daar zit meteen alles in. Vaak meer dan je nodig hebt of precies genoeg. Ik had bijvoorbeeld een halve ui nodig, maar dan stoppen ze er uiteraard een hele in.

Als eerste maakte ik dit gerecht. Broodjes met gehaktballetjes in tomatensaus. Aardappels erbij en een frisse komkommer/tomaat salade. De aardappeltjes en salade maak ik zelf ook regelmatig, die waren niet nieuw. Maar de gehaktballen met saus wel, erg lekker ook!

Als tweede gerecht koos ik de schelvisfilet met bieslooksaus. De vis was een drama, die viel helemaal uit elkaar tijdens het bereiden. Wel heel lekker, zeker met de saus. De aardappeltjes en wortels heb ik vooraf gekookt, daarna in de oven gedaan. Ik hou helemaal niet van warme wortels, maar op deze manier vond ik ze heerlijk. Dit ga ik dus vaker maken, hmm.

Tenslotte een pastagerecht. Linguine met daarbij cherrytomaten, Turkse paprika en salade. Mijn man had ik heel blij gemaakt met nog iets van vlees erdoor. Maar ik vind vegetarische pasta ook prima. De linguine is niet zo bijzonder, maar de combinatie met de groenten wel erg lekker. De tomaten moesten in de oven met wat balsamico en olie, dat had ik ook nog nooit geprobeerd. Inmiddels heb ik tomaten al nog een keer op deze manier klaargemaakt, lekker hoor.

Voor deze box met 3 maaltijden voor 2 personen betaal je 40 euro. Ik vind dit persoonlijk heel prijzig en zou dit niet zo snel zelf elke week bestellen. Klinkt misschien gek, als je weet dat de AH hier elke week voor de deur staat. Maar zelfs bij de AH doe ik voor een hele week boodschappen voor gemiddeld 75 euro. Dat zijn dan 7 maaltijden ‘s avonds, maar ook ontbijt, lunch en huishoudelijke dingen. In verhouding vind ik het dus erg duur. Als je meer maaltijden afneemt, wordt de box per maaltijd wel weer goedkoper.

Leuk om te proberen, het beviel mij prima! Mocht er een goede actie zijn, dan zal ik het zeker nog eens bestellen.

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Lisa
  september 4, 2018 / 15:51

  Begrijp ik nu goed dat in de maaltijdbox ook pakjes en zakjes voor de sauzen zitten? Als dat inderdaad het geval is kun je het qua “gezond” wel schudden met zo’n box. Juist pakjes en zakjes bevatten zo ongelooflijk veel zout, transvetten en suiker dat ze bij regelmatig gebruik juist super ongezond zijn. En veertig euro voor drie maaltijden is natuurlijk helemaal belachelijk, zeker als je dan ook nog “troep” eet of dingen bij moet kopen.

  • Iris
   Auteur
   september 4, 2018 / 17:55

   Nee, dat is niet zo. De tomatensaus was wel op basis van passata. De bieslooksaus was yoghurt met bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *